Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:54 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma hotelieră THR Marea Neagră vrea profit de până la cinci ori mai mare în acest an Mai multe proprietăţi ale companiei au fost ipotecate, iar altele, scoase la vânzare

ro

11 Apr, 2014 00:00 2217 Marime text
Decizii importante pentru THR Marea Neagră, adoptate în cadrul întâlnirii Adunării Generale a Asociaţilor (AGA). Firma hotelieră mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 32,5 milioane de lei, în creştere cu 16% faţă de anul trecut, precum şi pe un profit de 3,4 milioane de lei, de aproape cinci ori mai mare decât cel din 2013, potrivit datelor înscrise în bugetul aprobat de Adunarea Generală a Asociaţilor (AGA), întrunită pe 8 aprilie.

Cifra de afaceri a firmei a scăzut anul trecut cu 7%, la 28,1 milioane lei, iar profitul înregistrat a fost de 714.000 de lei.
Veniturile totale ar urma să crească în 2014 cu 21%, la 41,6 milioane lei, după ce anul trecut au scăzut la 34,4 milioane lei. Concomitent, cheltuielile sunt estimate să avanseze la aproape 37 milioane lei, de la 33,5 milioane lei în 2013. Totuşi, anul trecut, cheltuielile au fost cu 16% mai mici decât în exerciţiul financiar precedent.
De asemenea, THR Marea Neagra a scos la vânzare cinci hoteluri şi o serie de active în staţiunile Eforie Nord şi Sud, venitul obţinut urmând a fi utilizat în scopul renovării, reabilitării celorlalte unităţi de cazare din portofoliu, potrivit directorului general al firmei, Linica Stan. Astfel, au fost scoase la vânzare hotelurile Riviera şi Măgura din Eforie Sud, dar şi Jupiter şi Neptun din staţiunea Eforie Nord, potrivit unui comunicat al directorului Linica Stan.

De asemenea, s-a decis garantarea creditului în sumă de 9.000.000 lei, contractat de la SC Transilvania Leasing IFN SA, cu ipotecă asupra următoarelor active: Hotel Restaurant Lidia cu terenul aferent, Hotel Restaurant Siret cu terenul aferent şi Hotel Restaurant Diana cu terenul aferent. Pentru un alt credit, în sumă de 8.500.000 lei, contractat de la SC BCR SA, s-au ipotecat următoarele active: Hotel Restaurant Brânduşa cu terenul aferent şi Hotel Restaurant Aida cu terenul aferent.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii