Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Economistul Dan Rahau se pronunta pentru consolidarea institutiei medicului de familie

ro

28 May, 2004 00:00 669 Marime text

Sanatatea publica, bunul cel mai de pret al unei comunitati

Prioritatea absoluta a programului candidatului PRM la Primarie in domeniul sanatatii este promovarea asigurarilor de sanatate * La fel de importanta este si instituirea unui parteneriat primarie-cetatean in vederea extinderii gamei de medicamente compensate, gratuitati la anumite servicii medicale

Masurile pe care le propune economistul Dan Rahau, candidat al PRM la Primaria Constanta - daca votul constantenilor il va investi ca primar - sunt menite sa relanseze rapid viata economica, sociala si culturala a orasului. "Echipa Corecta" si candidatul pentru fotoliul de primar isi propun sa faca din municipiu un oras modern si civilizat pentru locuitorii sai, prielnic oamenilor de afaceri, atractiv pentru investitori, prietenos pentru turisti - un oras european.

Un oras curat =3D Un oras sanatos =3D Un oras prosper

Sanatatea publica reprezinta una dintre preocuparile candidatului PRM la Primarie. Prioritatea absoluta a programului sau din domeniul sanatatii este promovarea asigurarilor de sanatate. Ca elemente importante pe acelasi segment urmeaza construirea de noi unitati spitalicesti. La fel de importanta este si instituirea unui parteneriat primarie-cetatean in vederea extinderii gamei de medicamente compensate, gratuitati la anumite servicii medicale (consultatii, spitalizari), precum si consolidarea institutiei medicului de familie. In ceea ce priveste breasla cadrelor medicale, in programul sau electoral, economistul Dan Rahau intentioneaza sa instituie un sistem de plata contra performanta pentru medici si personalul sanitar, valabil inclusiv pentru cadrele auxiliare.

Spatii verzi si locuri de joaca in aer liber

Este arhicunoscut faptul ca orasul Constanta are un plan urbanistic foarte aglomerat care, chiar si in forma initiala, nu permitea existenta spatiilor verzi conform normelor europene in vigoare. Numai ca, o data cu trecerea ultimilor ani, si putinele petice de verdeata s-au transformat in benzinarii, biserici, hoteluri. Candidatul PRM la Primarie, Dan Rahau, se pronunta pentru necesitatea amenajarii mai multor spatii verzi si locuri de joaca, cu prioritate in cartierele marginase care sunt vaduvite de astfel de amplasamente. "Primaria va lucra in slujba cetateanului, pentru ca serviciile publice sunt platite de catre cetateni - direct sau in taxe. Ca atare, locuitorii Constantei sunt indreptatiti sa astepte servicii de calitate, precum si raspunsuri exacte la solicitarile si nevoile lor. E timpul unei noi administratii, pe care nu o pot pune in functiune decat impreuna cu constantenii pe care-i astept la vot pe 6 iunie", afirma economistul Dan Rahau, candidatul PRM la Primarie.

PRM - peste tot in Constanta

Organizatia locala a PRM a decis sa iasa in strada pentru a suplini faptul ca o parte a presei, aservita puterii, nu le mediatizeaza actiunile si programul electoral. "Am ales sa vorbim oamenilor in strada pentru ca discutiile fata in fata cu cetatenii sunt mult mai utile si interesante", a declarat economistul Dan Rahau, candidatul PRM pentru Primaria Constanta. Membrii si simpatizantii PRM s-au regasit, pe tot timpul campaniei electorale, in zonele centrale ale orasului si au discutat cu cetatenii pentru a le afla problemele. In timp ce tinerii sunt angrenati in actiunea de distribuire a materialelor, Echipa Corecta de consilieri locali se deplaseaza in cadrul unor caravane. Dupa aproape trei saptamani de intalniri cu cetatenii, candidatul PRM la Primarie, Dan Rahau, spune ca "nemultumirea oamenilor este evidenta. Constantenii reclama numarul mare de taxe, dar si faptul ca administratia ultimilor patru ani a neglijat audientele cu cetatenii". Consilierii locali ai PRM sunt convinsi ca locuitorii orasului isi doresc schimbarea si ca pe 6 iunie vor prefera sa aplice stampila de vot pe Echipa Corecta a Partidului Romania Mare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii