Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:33 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dragoste cu năbădăi” în PNL Hârşova! Schimb de replici dure între liberali şi o excludere!

ro

26 Jul, 2016 00:00 2246 Marime text


Membrii Biroului Permanent Județean al Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, reuniți în ședință la sfârșitul săptămânii trecute, și-au exprimat dezacordul față de modalitatea în care viceprimarul orașului Hârșova, Ionel Dia, a decis să-și exprime nemulțumirea în public în legătură cu decizia PNL Constanța de a nu colabora cu reprezentanții PSD atât la nivel local, cât și județean. În opinia liberalilor constănțeni, Ionel Dia nu înțelege obiectivele asumate de PNL Constanța care, încă din campania electorală pentru alegerile locale, și-a asumat un proiect politic județean care exclude categoric colaborarea cu PSD și care nu poate fi încălcat de diferite proiecte personale. De asemenea, viceprimarul orașului Hârșova este suspectat că folosește o serie de tertipuri mediatice doar pentru a pune presiune pe membrii Organizației PNL Hârșova, în speranța de a se victimiza și a împiedica desfășurarea procedurilor statutare în care se află, în acest moment, în interiorul partidului. Prim-vicepreședintele PNL Constanța, deputatul Mihai Lupu, susține, în calitate de președinte interimar al Organizației PNL Hârșova, că „atacurile nefondate la adresa conducerii PNL Constanța, încălcările repetate ale Statutului, Regulamentului și Codului Etic, dar și ale hotărârilor Biroului Politic Național, Biroului Politic Județean și Biroului Politic Local Hârșova și nu în ultimul rând jocurile cu reprezentanții PSD aduc atingere Partidului Național Liberal, fapt care va duce la excluderea lui Ionel Dia din rândurile PNL”.

Dia: „Echipa de la judeţ face abuzuri, eu iubesc PNL”!

Nu este pentru prima dată când Ionel Dia, fostul lider al PNL Hârşova vorbeşte despre un plan ticluit pentru îndepărtarea sa din partid. În urmă cu câteva zile, viceprimarul orașului Hârșova, Ionel Dia, vorbea despre „Planul mârșav pus la cale de primarul ALDE, Viorel Ionescu, pentru preluarea PNL-ului la Hârșova”. Acuzaţiile au curs deopotrivă şi la adresa deputatului Mihai Lupu dar şi a președintelui organizației județene PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir. Dia, susține că „Gheorghe Dragomir a vândut organizația PNL Hârşova domnului Viorel Ionescu, primar ALDE în funcţie la Hârşova, urmând să primească la schimb susținerea la alegerile parlamentare din toamnă”. Aceeaşi acuzaţie este adusă şi deputatului Lupu care îşi doreşte la rândul său un nou mandat de parlamentar. În ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Dragomir, Dia nu se opreşte aici şi afirmă că „în calitate de şef de de organizaţie, Dragomir dictează cine ajunge consilieri local. Şeful meu de campanie a fost înlăturat de pe un loc eligibil de pe lista de consilieri locali pentru ca preşedintele Dragomir să facă loc unui apropiat al domniei sale, Mircea Tromiadis, care nu a mai prins mandat în Consiliul Judeţean Constanţa”.
 
Dia nu se opreşte doar la acuzaţii ci a trecut la fapte: „Am trimis un memoriu conducerii centrale a PNL, la Bucureşti trebuie să se ştie ce se întâmplă aici. Dacă voi fi exclus, după ce voi primi hârtia acasă o voi ataca în forurile partidului, la Curtea de Arbitraj. Eu iubesc PNL şi rămân liberal, indiferent de voinţa conducerii”, a comentat Dia, decizia conducerii interimare a  PNL Hârşova.
Reamintim că vechiul birou politic a fost dizolvat. Deputatul Mihai Lupu a fost desemnat preşedinte interimar.

„Dragostea lui Dia pentru PNL trece prin PSD”

Contactat telefonic, preşedintele Gheorghe Dragomir spune că nu s-a făcut nici un abuz în cazul Dia. „Este foarte simplu, cine nu se supune şi/sau încalcă deciziile Biroului Judeţean pleacă. Repet pentru cine a uitat decizia BPJ: Orice membru PNL care face aranjamente cu PSD este în afara partidului”, afirmă Dragomir.
În privinţa excluderii viceprimarului de la Hârşova, Dragomir apreciază că vor fi respectaţi paşii statutari. „Deocamdată avem o decizie a organizaţiei din Hârşova. Preşedintele Lupu, secretarul Bourceanu sunt în măsură să lămurească această chestiune. Eu am chestiuni de rezolvat, sunt la şedinţa Biroului Politic, avem atâta treabă în organizaţie, Ionel Dia este prea mărunt pentru mine”, l-a ironizat Dragomir pe „liberalul” hârşovean. În plus, Dragomir este de părere că „Dragostea lui Dia pentru PNL trece prin PSD”!
 
Şi deputatul Lupu face apel la respectarea deciziilor BPJ, ale statulului şi regulamentului PNL. „Liberalii care fac aranjamente cu PSD sunt în afara partidului”. Decizia liberalilor hârșoveni a fost înaintată Biroului Permanent Județean PNL Constanța spre validare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii