Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PMP Robert Turcescu, despre condiţiile ce trebuie să vină la pachet cu moţiunea de cenzură care să răstoarne guvernul Dăncilă

ro

06 Jun, 2019 00:00 2056 Marime text
Imediat după alegerile europarlamentare, preşedintele PNL, Ludovic Orban, spunea că partidul va depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul condus de Viorica Dăncilă nu demisionează. Şi Guvernul nu a demisionat. La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că a discutat cu Ludovic Orban despre moţiunea de cenzură.
 
Şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema referendumului pe Justiţie că partidul său este pregătit să susţină o posibilă moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. Totuşi, liderul maghiar a atras atenţia că în prezent nu există o majoritate care să asigure faptul că moţiunea va trece.

Deputatul PMP Robert Turcescu consideră că, pentru a avea succes, moţiunea de cenzură trebuie să întrunească mai multe condiţii:
„Ca să aibă şanse, moţiunea de cenzură ce va fi depusă de Opoziţie trebuie să fie însoţită şi de numele celui care va fi prim-ministru, dar şi de ocupanţii portofoliilor de la Justiţie, Externe, Interne, Sănătate, Educaţie şi Finanţe. Asta şi ca să nu aibă unii, gen Ponta, motive să spună că „ei ar fi votat, dar nu le-a plăcut ideea unui guvern condus de X sau Y sau în care se afla Z ori Q”. Ce presupune asta? Negocieri, discuţii, armonizări. Politică, altfel spus.
Delegaţia PMP i-a transmis această idee de acţiune şi preşedintelui Klaus Iohannis, în consultările de la Cotroceni”, susţine deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii