Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru transfrontalier si piata agroalimentara la Valu lui Traian

ro

24 Jul, 2009 02:07 5562 Marime text

valul_lui_traian.jpgO delegaţie bulgară formată din cinci producători agricoli din Kaynardja - Bulgaria s-a aflat într-o vizită la Valu lui Traian pentru a participa la întâlnirea informativă cu tema „Interdependenţe produs agricol: prelucrare, ambalare, comercializare".

Întâlnirea dintre părţile română şi bulgară a avut loc în cadrul programului Phare 2006 RO-BG, iniţiat de autorităţile locale din Valu lui Traian şi Kaynardja, sub forma unui parteneriat care să determine dezvoltarea economică şi socială a acestor zone transfrontaliere prin realizarea unui „Centru transfrontalier de afaceri" şi a unei pieţe agroalimentare în Valu lui Traian. Întrunirea a avut loc la un hotel din staţiunea Mamaia, iar la eveniment au participat din partea română atât membri ai administraţiei publice locale, cât şi producători.

Proiectul ce se va derula în perioada octombrie 2008 - septembrie 2009 are ca obiectiv general valorificarea la maximum a potenţialului celor două comunităţi în domeniul agriculturii, al produselor agricole, agroalimentare şi al comerţului, prin stimularea dezvoltării mediului de afaceri şi interacţiuni reale între afaceri la nivel transfrontalier.

Managerul de proiect, Monica Vodă, a declarat că întrunirea a fost ultima din cadrul proiectului ce are loc pe teritoriul nostru, urmând ca schimburile de vizite să fie încheiate de o deplasare a unei delegaţii române în Bulgaria, pe 31 iulie.

Cu ocazia întâlnirilor anterioare cu omologii bulgari, primarul Florin Mitroi a declarat că, prin intermediul acestor întâlniri şi seminarii, producătorii români şi bulgari au reuşit să identifice soluţii posibile la probleme întâmpinate în desfacerea şi vânzarea producţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii