Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce destinatii de lucru au avut senatorii constanteni anul trecut

ro

09 Feb, 2010 04:22 1929 Marime text
cap_5.jpgDupă ce ieri am prezentat locurile pe unde deputaţii constănţeni s-au plimbat în lume, evident, în interes de serviciu, astăzi, vă aducem la cunoştinţă ce deplasări externe au efectuat aceştia pe parcursul lui 2009.

Din cei patru senatori constănţeni, în 2009, doar doi dintre ei au avut deplasări externe, liberalul Puiu Haşotti şi social-democratul Alexandru Mazăre, ceilalţi doi, Mircea Banias şi Nicolae Moga, au fost preocupaţi mai degrabă de problemele din plan local. Primul dintre cei doi a cheltuit în total pe cele două deplasări din februarie şi mai, 10.376,19 lei, în vreme ce colegul său mai tânăr, Mazăre, a folosit doar 4.059,74 lei din bugetul statului pentru deplasările în străinătate şi tot ceea ce implică astfel de drumuri.

După cum ne-a declarat, senatorul Puiu Haşotti, în calitate de membru al delegaţiei României la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a trebuit să fie prezent la cele două sesiuni ale Adunării Parlamentare a OSCE, desfăşurate în februarie - „Reuniunea de iarnă 2009", de la Viena şi cea din mai. În februarie, parlamentarul constănţean a cheltuit în cele trei zile cât a stat acolo, cu deplasarea, cazarea şi diurna - 4.270,78 de lei iar în sesiunea din mai 6.105,41 de lei, cei mai mulţi bani fiind folosiţi pentru asigurarea cazării.

Colegul său de Cameră, Alexandru Mazăre nu a fost atât de cheltuitor, în cele două deplasări pe care le-a efectuat, în aprilie şi octombrie, acesta nu a folosit mai mult de 4.059,74 lei. „Sunt membru în Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice în zona Mării Negre, am fost şi în legislatura trecută şi acum ca reprezentant al grupului parlamentar al PSD. Fiind de la Constanţa era normal să existe un reprezentant de aici", ne-a declarat Mazăre. În ceea ce priveşte atribuţiile pe care le îndeplineşte, Mazăre ne-a declarat că la astfel de reuniuni se discută probleme legate de zona Mării Negre dar şi proiecte legate de mediu. „Există două sesiuni de toamnă şi de primăvară în care se adună reprezentanţii celor 11 state", a mai adăugat senatorul PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • X 09 Feb, 2010 15:38 Cine vrei sa-i controleze daca ei sunt la putere Willer? :)