Cat au rezistat directorii pesedisti in functii
Cat au rezistat directorii pesedisti in functii

Dintre toţi
şefii PSD-işti instalaţi pe funcţii în fruntea instituţiilor deconcentrate,
Liviu Mocanu a fost cel care a stat cel mai mult, şi peste penelişti, şi peste
pesedişti, încă din 2005 # Primul instalat în fruntea unei instituţii
deconcentrate a fost directorul DADL Constanţa, Laurenţiu Marin, pe 31
ianuarie, cel care, de altfel, a rezistat cel mai mult, opt luni
Cel mai puţin a rezistat proaspătul director al Agenţiei Judeţene a Autorităţii Rutiere Române, Ioan Alexandrescu, angajat în cadrul instituţiei din 2003, actual inspector de specialitate de trafic, gradul I, instalat prin ordin al ministrului Transporturilor, în 28 august, în locul fostului director coordonator al ARR, Marian Butnaru, retrogradat din funcţie.
Ieşirea de la guvernare a PSD-ului a provocat o derută fără precedent în administraţia locală, dând peste cap activitatea instituţiilor deconcentrate prin schimbările care se fac în aceste zile. Cei 28 de şefi de instituţii pesedişti îşi fac bagajele de plecare mai repede decât au crezut la momentul în care şi-au luat, mândri, mandatele, în urmă cu câteva luni. Şefii de deconcentrate social-democraţi nu au apucat să se bucure prea mult de privilegiile pe care funcţiile de directori le aduc nici măcar un an. Dintre toţi şefii de deconcentrate, Liviu Mocanu, cel care a fraternizat cu PSD-ul pentru a rămâne pe funcţie la Casa de Asigurări de Sănătate, a fost cel mai longeviv director, ocupând fotoliul încă din 2005. Acesta va trebui să lase locul liber pentru cel pe care pedeliştii l-au pregătit, Daniel Learciu. Primul instalat oficial în funcţie la o instituţie deconcentrată a fost directorul DADL, Laurenţiu Marin, pe 31 ianuarie.
1 aprilie, ziua păcălelilor cu mandate pline
Şefa de la Autoritatea de Sănătate Publică Constanţa, Camelia Ciobotaru, nu a reuşit să conducă instituţia decât şapte luni, fiind învestită în funcţie, în locul liberalului Marius Enescu, pe 5 martie a.c. La câteva zile distanţă, pe 16 martie, prefectul Liviu-Tit Brăiloiu l-a pus cu mare fast în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean, în locul lui Marian Sârbu, pe Petrică Miu. Practic, Miu nu a condus decât aproape opt luni instituţia, fiind înlocuit de democrat-liberala Elena Buhaiev. În ordine, au urmat schimbări la Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcţii (ITSC) Sud-Est, unde, pe 30 martie, a fost uns director Ion Florentin. De altfel, conducerile PSD şi PD-L au avut îndelungi divergenţe pe tema şefului de la Construcţii, fotoliu pe care democrat-liberalii îl aveau pregătit pentru Gigi Chiru.
Învestit pe 1 aprilie, directorul Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, Cristian Păvălaşc, va trebui să-i facă loc colegului său, Gheorghe Şuţu, desemnat de PD-L pentru această funcţie. Păvălaşc a reuşit doar pentru şase luni să-i ia locul fostului director Titus Cazacu.
La două zile după învestirea pesedistului Păvălaşc la Aeroport, pe 3 aprilie, conducerea partidului l-a pus pe funcţie, în fruntea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, în locul lui Eugen Voineagu, pe Bogdan Dima. Acum, acesta trebuie să îi lase locul liber democrat-liberalului Mihai Petre, care se pregăteşte de ceva vreme să ajungă şef al unei instituţii deconcentrate.
După şase luni, din nou la Direcţia de Muncă
Tot în aprilie, pe 9, pesediştii au pus-o în frunteaDirecţiei de Muncă şi Protecţie Socială Constanţa pe Valentina Munteanu, cea care trebuie să-i lase locul liber fostei şefe destituite la instalarea sa în funcţie, Daniela Dragomir. La patru zile distanţă, prefectul îl ungea director la Direcţia Silvică, în locul lui Anton Ferentz, pe inginerul Bogdan Ion, fost director al instituţiei în perioada 2001 - 2004. Numai că, de această dată, mandatul lui Bogdan nu a mai fost decât de aproape şase luni, pentru că în scurt timp trebuie să-i dea mandatul pedelistului Enuţu Lupu. Tot în luna aprilie, pe 29, i-a fost încredinţat mandatul şi Mihaelei Ristea, la Agenţia Judeţeană pentru Prestări Sociale, venită de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Constanţa, unde era director adjunct. Pe 27 aprilie şi Cristina Samoilă primise ordin de numire pentru ocuparea fotoliului de şef la Casa Judeţeană de Pensii. După cinci luni de mandat, Samoilă trebuie să predea ştafeta unui democrat-liberal, în persoana Adinei Rusu, fosta şefă a Agenţiei Locale de Formare Profesională de la Medgidia.
De câteva zile, locul şefului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Geronimo Brănescu, a fost luat de adjunctul său, Gheorghe Dincă, după doar patru luni de mandat.
Doar trei luni pentru protejatul lui Brăiloiu, Şuşman
Tot patru luni a rezistat şi Daniela Ţurcanu Caruţiu în fruntea Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, pusă pe funcţie în 31 mai. Şeful Catedrei de Arte Plastice şi Decorative din cadrul Universităţii „Ovidius" va trebui să-i predea ştafeta lui Gheorghe Balaban, fost şef până în 2003 la Direcţia de Tabere. Şi Aurel Şuşman, penultimul instalat în funcţie, în data de 6 iulie, nu a avut norocul să stea în fotoliul de şef decât trei luni. În câteva zile, acesta trebuie să predea mandatul subalternului său, Stere Pufleni, actual şef serviciu examinări în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp