Baltile judetului, bataie de cap pentru consilieri
Baltile judetului, bataie de cap pentru consilieri


După ce, în şedinţa de luna trecută, trei consilieri PNL şi doi PSD au lipsit de la şedinţă, ieri, aleşii au fost aproape cu toţii de acord şi au acordat un vot pozitiv proiectului. Cei şapte democrat-liberali prezenţi au fost singurii care s-au opus, după ce au adus mai multe argumente părerilor exprimate.
În privinţa acestui subiect, se pare că administraţiile locale care au pe raza administrativ teritorială lacuri şi bălţi au fost cu un pas înaintea celor de la CJC şi deja au făcut demersurile necesare pentru intabularea acestora. Exemplul dat de Nicuşor a făcut referire la Lacul Domneasca, aflat pe raza comunei Seimeni. „Cu excepţia celor pe care le vom găsi deja intabulate, pentru restul vrem să iniţiem o Hotărâre de Guvern. Singurul scop este acela de reglementare a statutului juridic al acestora, pe care ulterior să le dăm spre folosinţă tot autorităţilor locale din judeţ", a argumentat preşedintele CJC. În replică la argumentul adus de Nicuşor, consilierul democrat-liberal Gheorghiţă Corbu le-a sugerat celor de la prezidiu că ar fi mai bine dacă problema ar fi lăsată în grija fiecărei primării în parte. Vicepreşedintele Cristinel Dragomir a susţinut însă că „acţiunile primarilor nu au de obicei sorţi de izbândă, pe parcurs aceştia renunţând să lupte să le obţină".
Încă o problemă: de cine aparţine Lacul Techirghiol?
Liberalul Adrian Bratu a venit şi el cu o propunere: să se modifice fraza referitoare la faptul că Lacul Techirghiol aparţine de Techirghiol - Eforie chiar dacă „procesul verbal de delimitare arată că lacul aparţine de oraşul Techirghiol". „Sunt lacuri care nu sunt doar în proprietatea unei singure comune", a susţinut Nicuşor. „Să ne arate procesul verbal şi, dacă este adevărat, vom face modificarea", l-a completat pesedistul Nicolae Peride.
Şi pesedistul Laurenţiu Marin, unul dintre cei opt directori pesedişti care şi-au luat concediu medical la momentul ruperii coaliţiei de guvernare, a venit cu un argument de susţinere pentru ca proiectul să treacă în cele din urmă. Acesta a susţinut că e mai bine să se realizeze trecerea, cu atât mai mult cu cât numai pentru întreţinerea anuală a Lacului Techirghiol se cheltuiesc 40 de miliarde de lei.
Odată trecut proiectul, următorul pas este iniţierea unei hotărâri de Guvern prin care obiectivele vizate să treacă în administrarea judeţului. Dacă cei de sus se vor pune de acord în acest sens, şeful CJC-ului promite că acestea vor fi date autorităţilor locale de care aparţin.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp