Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averi „ascunse" la SCIL Confort Urban

ro

24 Jun, 2009 02:42 2217 Marime text

confort_urban.jpgCu excepţia a două persoane din conducerea societăţii, restul nu şi-au actualizat declaraţiile de avere din anul 2005

Societatea Comercială de Interes Local „Confort Urban" SRL Constanţa, subordonată Primăriei Constanţa, are ca activitate principală „construcţii de căi de comunicare terestre şi construcţii destinate sportului".

Conform legislaţiei în vigoare, conducerea societăţii trebuie să-şi posteze pe site declaraţiile de avere şi cele de interese. Numai că, secretomania este mare la SCIL „Confort Urban" SRL. Mai precis, cu excepţia directorului economic Eugenia Aldea şi a Mariei Oprea, membru în Consiliul de Administraţie, care au postate pe site declaraţii de avere din luna martie anul curent, ceilalţi reprezentanţi au „omis" să-şi actualizeze avuţia încă din anul 2005. Se poate spune că subordonaţii l-au avut ca „exemplu" chiar pe directorul general Ion Ţonoiu. Despre acesta nu se ştie dacă, în ultimii patru ani, şi-a sporit sau şi-a diminuat avuţia. Cert este că, în august 2005, directorul general al SCIL „Confort Urban" dobândise ca moştenire două terenuri agricole în Costineşti şi Corbu şi unul intravilan în Costineşti, deţinea două apartamente, un autoturism Dacia fabricat în 1978, şi un depozit de 45.000 lei deschis în anul 2000.

Directorul comercial Claudiu Rădulescu a preluat modelul şi a considerat firesc să nu afle tot românul ce avere are el. Spre deosebire de şef, Rădulescu avea, în 2005, un teren agricol în Cogealac, o casă în Constanţa, un apartament în Bucureşti şi o Dacia 1310 fabricată în 1991.

Nici preşedintele Consiliului de Administraţie al SCIL „Confort Urban" şi şef departament producţie, Mugur Ionescu, n-a binevoit să-şi facă publică averea, din august 2005. Atunci, Ionescu avea un teren intravilan în Constanţa, două apartamente, două bărci, bijuterii şi tablouri moştenite, în valoare de 7.000 euro, mai multe depozite în lei şi USD, precum şi acţiuni estimate la 20.000 USD.

Cu „zestrea" la vedere

Potrivit declaraţiei de avere din martie 2009, directorul economic al Confort Urban, Eugenia Aldea, deţine o cotă parte dintr-un teren intravilan în Constanţa, două apartamente - în Constanţa şi Bucureşti -, precum şi jumătate dintr-o casă. La vremea respectivă, Aldea avea debite  în valoare totală de 20.770 lei şi 10.000 USD, datoria în valută urmând să o ramburseze până în luna noiembrie a acestui an.

Membru în Consiliul de Administraţie, Maria Oprea s-a conformat prevederilor legale, ultima declaraţie de avere postată pe site-ul societăţii datând tot din martie 2009. Astfel, ea deţine o cotă parte dintr-un teren agricol, este co-proprietar a două case de vacanţă, un apartament şi o casă de locuit şi unic proprietar al unui apartament din Năvodari şi a două autoturisme. Totodată, până în anul 2025, Oprea va trebui să achite creditul de 12.000 euro luat de la o bancă.

Preocupările SCIL

Această societate funcţionează sub denumirea de SCIL „Confort Urban" SRL din anul 1997, iar printre serviciile asigurate amintim: comerţ cu materiale de construcţii şi instalaţii, închirieri de spaţii, tâmplărie, prestaţii parcări autovehicule. În calitate de administrator al drumurilor publice şi al parcărilor, societatea eliberează avize pentru intervenţii pe domeniul public şi urmăreşte executarea lucrărilor de refacere a domeniului public. Totodată, supraveghează realizarea lucrărilor de iluminat public în municipiul Constanţa de către societăţile „Flash Lighting Services" SA şi „Luxten Lighting Company" SA. De asemenea, SCIL „Confort Urban" urmăreşte execuţia lucrărilor de investiţii, ranforsare, întreţinere şi reparare a tramei stradale în municipiu, execută accese rutiere în zona Aqua Magic şi extinderi parcări, lucrări de pavele în Constanţa şi staţiunea Mamaia. Având în custodie şi Cazinoul, această societate asigură servicii de alimentaţie publică, putând organiza mese festive, conferinţe, simpozioane sau alte evenimente.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii