Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Mazare despre doctorul Corneliu Dida „Un om care avea pentru toate un raspuns" (foto)

ro

05 Dec, 2009 00:17 4948 Marime text

cap2.jpgDe ieri, bustul din bronz al doctorului Corneliu Ioan Dida tronează la intrarea în curtea Spitalului Judeţean

Autorităţile locale şi judeţene, în frunte cu primarul Radu Mazăre şi preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, au dezvelit bustul celui care a fost călăuzitorul primilor lor paşi în viaţa politică. Pentru ridicarea acestuia, sculptorul Nicolae Mira a lucrat intens două luni.

Într-o perioadă în care activitate politică ocupă cea mai mare parte a timpului actualei conduceri judeţene şi de la municipiu, ieri, primarul Radu Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, i-au oferit o parte din timpul lor, în semn de memorie şi respect, celui căruia îi datorează tot ceea ce au şi sunt acum. Într-un cadru emoţionant, membrii familiei regretatului Corneliu Dida, sora, fiul şi nepoţii acestuia, alături de cadre medicale, prieteni, dar şi necunoscuţi, au asistat la slujba de sfinţire a bustului realizat de sculptorul constănţean Nicolae Mira.

Chiar dacă a fost invitat de autorităţile locale să oficieze slujba, ÎPS Teodosie nu a putut onora invitaţia, deşi în trecut erau buni prieteni.

Atât primarul, cât şi şeful CJC, dar şi senatorul Alexandru Mazăre, au avut numai cuvinte de laudă pentru cel care le-a pus şi consolidat temelia carierei politice şi fără de care niciunul dintre cei prezenţi nu ar mai fi ajuns unde este acum.

bust_dida.jpgMazăre: „N-a fost bogat material, ci spiritual"

Constantinescu a ţinut să aducă în prim plan reforma pe care doctorul Dida a început-o în sistemul sanitar constănţean, prin proiectele de reabilitarea a Spitalului Judeţean. „Astăzi, îi promitem doctorului Dida că îi vom duce mai departe proiectele în interesul nostru, al tuturor".

Primarul Radu Mazăre şi-a început alocuţiunea despre cel care i-a fost mentor cu o povestire despre un arab foarte bogat, care a cerut să fie îngropat cu mâinile afară din sicriu, pentru a arăta că nu duce nimic cu el mai departe. „El n-a fost bogat material, ci bogat spiritual. Am învăţat multe lucruri de la el, despre viaţă şi lume. Un om de mare înţelepciune şi de mare onoare. Aş vrea ca, atunci când am să ajung al vârsta domniei sale, să ştiu şi eu cel puţin un sfert din cunoştinţele pe care le avea".

Şi deputatul PSD Alexandru Mazăre a lăudat activitatea pe care Corneliu Dida a dus-o în spiritul dezvoltării Constanţei. „Îl cunosc din 1994, atunci am început să colaborez întâi la TV, apoi am intrat în Parlament împreună. Mereu am avut un model în doctorul Dida şi şi-a pus amprenta definitiv asupra mea, dar şi a celor din echipa noastră. Era un om care avea pentru toate un răspuns, un intelectual de marcă cum puţini a avut România".

Sora doctorului Dida: „A fost un om pentru oraş"

Dintre cei patru copii ai doctorului Dida, doar Mihai, singurul băiat, a fost prezent la evenimentul de ieri. În câteva cuvinte, acesta a mulţumit administraţiei locale care a făcut posibilă cinstirea memoriei părintelui său, dar şi celui care a realizat lucrarea, exprimându-şi un singur gând: acela ca proiectele tatălui său şi credinţa faţă de acest oraş să fie duse mai departe de cei care i-au fost alături.

Şi sora doctorului Corneliu Dida, Lucica, prezentă la inaugurare, a avut numai cuvinte de laudă faţă de iniţiativa autorităţilor locale: „Merita acest bust, nu pentru că este fratele meu şi lumea poate crede că sunt subiectivă. Din contră, sunt foarte obiectivă, pentru că un oraş întreg a văzut că el a fost un om pentru oraş. El a murit mai sărac decât atunci când a intrat în politică şi asta spune foarte mult".

{mos_ri:Corneliu Ioan Dida} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DOREL 05 Dec, 2009 08:12 de morti numai de bine,dar prea multe porcari la invatat pe javra Hitlerista adica Mazare