Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:45 29 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii locali se reunesc marţi în şedinţă Cine vine şi cine pleacă din Consiliul Local Municipal Constanţa

ro

23 Mar, 2013 00:00 1056 Marime text
Consilierii municipali constănţeni se reunesc marţi, de la ora 12.00, în cadrul unei şedinţe ordinare pe a cărei ordine de zi sunt incluse, până la acest moment, 30 de proiecte de hotărâre.

Unul dintre acestea face referire la validarea în funcţia de consilier local a social democratului Vasile Chirondojan. Un alt proiect de hotărâre se referă la declararea ca vacant a unui loc de consilier local. Este vorba despre cel ocupat, până în luna decembrie, de democrat liberalul Florin Gheorghe, actual deputat. În ceea ce priveşte o eventuală propunere din partea PDL pentru un înlocuitor al lui Gheorghe în Consiliul Local, Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, a declarat: „Nu am făcut o nominalizare până acum. Dacă după Convenţia Naţională de sâmbătă colegii mei mai au energie, ne vom întâlni într-un Birou Permanent Judeţean şi vom face o propunere. Dacă nu, rămâne să facem asta la următoarea şedinţă de Consiliu Local”.

Pe ordinea de zi a evenimentului sunt incluse mai multe proiecte legate de aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pe 2013: bugetul municipiului Constanţa, bugetul de venituri şi cheltuieli şi a Listei obiectivelor de investiţii ale RAEDPP Constanţa, cel al RATC Constanţa, al SCIL Confort Urban SRL, şi al RADET.

Aleşii locali vor dezbate, de asemenea, un proiect privind majorarea capitalului social al SCIL Confort Urban SRL, dar şi unul legat de delegarea persoanelor semnatare ale biletelor la rodin emise de către SCIL Confort Urban.
Tot în şedinţa de marţi urmează să fie dezbătut un proiect de hotărâre referitor la „aprobarea unor măsuri de stimulare a turismului în staţiunea Mamaia”.

La punctul 15 de pe ordinea de zi figurează un proiect privind finanţarea din bugetul local a unor facilităţi fiscale acordate în campusul social Henri Coandă.

Proiectul cu numărul 19 inclus pe ordinea de zi a şedinţei de marţi se referă la alocarea, din bugetul local, a sumei de 450.000 lei, cu TVA inclus, pentru susţinerea în 2013 a „Programului judeţean de prevenire şi reducere a mortalităţii ca urmare a infarctului miocardic acut (IMA)”.

Nu în ultimul rând, Consiliul Local Municipal Constanţa va dezbate un proiect privind aprobarea propunerii candidatului pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre Marcela Frigioiu, directorul Direcţiei Financiare din cadrul Primăriei Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii