Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fabio Rocha Chiuffa, brazilianul de la HC Dobrogea Sud Constanţa „Sunt un jucător eficient, nu mă consider spectaculos“ (galerie foto)

ro

19 Aug, 2019 00:00 2032 Marime text
Extrema dreaptă a naţionalei Braziliei, Fabio Rocha Chiuffa, jucător nou achiziţionat de vicecampioana României la handbal masculin, HC Dobrogea Sud, a fost intervievat pe site-ul oficial al clubului. Sud-americanul (30 de ani, 1,85 m, 85 kg) are 369 de goluri în 146 de meciuri la Naţionala Braziliei, cu care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.
 
Potrivit sursei citate, Chiuffa a ales Constanţa întrucât a vrut să facă o schimbare, să joace într-o altă ligă şi să aibă alte obiective. „Adevărul este că am ales o echipă foarte bună. Vreau să dau ce am mai bun pentru HCD şi sper să fim mulţumiţi de ceea ce vom realiza. Să câştigăm trofee, să fim cei mai buni din România! Nu ştiam prea multe despre Constanţa. Știam că este la mare, că e cald vara şi frig iarna. Sunt brazilian, aşa că nu îmi place frigul… (râde). Am venit de trei zile, dar pot să spun că îmi place aici, este un oraş frumos şi cred că va fi bine totul“, a spus brazilianul.
 

Cea mai bună extremă dreapta şi golgheter

 
Cu selecţionata Braziliei Fabio Rocha Chiuffa a câştigat medalia de aur la Jocurile Panamericane din 2015 şi 2016 şi la Jocurile Sud-americane din 2018. La prima competiţie, a fost declarat cea mai bună extremă dreapta, la ediţia din 2016. Aceeaşi distincţie i-a fost acordată la JS din 2018, când a devenit şi golgheter. La Campionatul Mondial, a ocupat locul nouă. „La Mondial cred că a fost cea mai bună evoluţie din istoria echipei Braziliei pentru că am terminat pe locul 9. Mai trebuie să creştem, dar cred că suntem pe drumul cel bun şi putem scrie istorie în viitor cu selecţionata Braziliei“, a spus noua extremă dreapta de la HC Dobrogea Sud.
 

De ce handbal şi nu fotbal

 
Fabio Rocha Chiuffa s-a născut la Promissao, statul Sao Paulo, şi a mai jucat în cariera sa la Sao Bernardo (Brazilia), Guadalajara şi La Rioja (Spania), Kolding (Danemarca) şi Sporting Lisabona (Portugalia). Întrebat, pe site-ul oficial al echipei constănţene, de ce ar alege un brazilian handbalul şi nu fotbalul, Fabio a spus: „Pentru că sunt foarte slab la fotbal… (râde). Lumea fotbalului este foarte complicată. Mulţi bani, multe pretenţii, mulţi oameni implicaţi. Handbalul era o oportunitate pentru mine şi atunci am ales handbalul. Am început la şcoală cu prietenii, apoi am ajuns la un club şi tot aşa. Cred că sunt un jucător eficient, nu mă consider spectaculos. Dar îmi plac mult fanii, îmi place să joc cu o sală plină, suporterii sunt al 8-lea jucător. Sper să fiu cît mai bun posibil, iar publicul să fie mulţumit de mine“.
 
Fotografiile au fost preluate de pe site-ul oficial al HC Dobrogea Sud Constanța.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii