Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vânzătoare din Mihail Kogălniceanu, bătută după tejghea! S-a încercat acreditarea ideii că femeia și-ar fi autoprovocat leziunile

ro

09 Oct, 2021 00:00 4288 Marime text

 
  • Din probe a mai reieșit că, în realitate, inculpatul este cel care nu ar fi acceptat despărțirea de persoana vătămată, ceea ce justifică comportamentul său agresiv.
 
Un bărbat, de 34 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a fost condamnat în primă instanță la nouă luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Prin actul de sesizare s-a reținut, în esență, că în ziua de 20 august 2017, în jurul orei 15.30, în timp ce se afla în magazinul alimentar situat în comuna Mihail Kogălniceanu, inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată cu pumnul în zona feței, cauzându-i astfel leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale.
 
Din probele administrate atât în cursul urmăririi penale, cât și în cursul judecății, reiese că la 20.08.2017, inculpatul s-a prezentat la magazinul alimentar unde persoana vătămată lucra ca vânzătoare.
 
Aici, inculpatul s-a deplasat după tejghea și a lovit-o pe persoana vătămată cu pumnul în zona feței.
 
Persoana vătămată a relatat că lovitura i-a provocat căderea la sol și leziuni la nivelul ochiului drept, atașând la dosar fotografii cu urmările agresiunii.
 
În timpul procesului au fost audiați mai mulți martori, care au susținut cele declarate de victimă.
 
A existat și un martor propus de inculpat, însă magistrații au decis că declarația martorului nu este conformă cu realitatea, întrucât nu se coroborează cu niciun alt mijloc de probă, reținându-se și un grad de subiectivism, dată fiind relația de prietenie a martorului cu inculpatului.
 
„Nu este absolut deloc verosimilă apărarea construită de inculpat în sensul că persoana vătămată ar fi fost lovită de altă persoană ori și-ar fi autoprovocat leziunile, iar ulterior l-ar fiu acuzat pe inculpat din dorința de răzbunare pentru că ar fi fost nemulțumită de întreruperea relației amoroase. Pe de-o parte, în mod normal, persoana vătămată ar fi acuzat întocmai persoana care a lovit-o, neavând vreun interes să îl acuze pe nedrept pe inculpat, iar pe de altă parte nu poate fi primită în niciun caz ideea că persoana vătămată și-ar fi provocat singură leziunile“, conform celor reținute de instanță.  
 
În acest sens, se observă și raportul de psihodiagnostic și evaluare clinică, din care rezultă că persoana vătămată, în urma agresiunii exercitate de inculpat, prezintă dispoziție depresivă, tulburări ale somnului și anxietate.
 
În plus, din probe a mai reieșit că, în realitate, inculpatul este cel care nu ar fi acceptat despărțirea de persoana vătămată, ceea ce justifică comportamentul său agresiv.
 
Referitor la conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal, instanța observă, că inculpatul a încercat să creeze o versiune a situației de fapt în care învinovățește persoana vătămată pentru cele întâmplate, nu a recunoscut săvârșirea faptei, dar nici nu s-a sustras cercetărilor, prezentându-se la chemările organelor judiciare.
 
Sursa motivare: rolii.ro
 
Condamnare cu suspendare
 
În primă instanță, Judecătoria Constanța a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa închisorii de 9 luni pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
 
Instanța i-a interzis inculpatului cu titlu de pedeapsă complementară dreptul de a comunica cu persoana vătămată şi dreptul de a se apropia de aceasta, ori de locuinţa sa şi de imobilul situat la adresa (...) (nr. magazin), la o distanţă mai mică de 50 metri, pe o perioadă de 2 ani.
 
În continuare, instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de doi ani.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
O femeie din Constanța va fi despăgubită de fostul amant! Bărbatul, condamnat pentru șantaj și agresiune sexuală
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii