Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:08 18 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ani grei de închisoare pentru trei tineri din Constanţa. De ce a dat instanţa această hotărâre

ro

12 Apr, 2019 00:00 982 Marime text
În anul 2017, doi tineri au fost privaţi de libertate şi bătuţi de alte trei persoane pe o stradă din municipiul Constanţa. Au fost depuse plângeri pentru loviri sau alte violenţe şi privare de libertate pe numele celor trei bărbaţi.
 
Judecătoria Constanţa s-a pronunţat în data de 4 aprilie cu privire la acest caz şi i-a condamnat la ani grei de închisoare pe cei trei, chiar dacă cele două părţi vătămate au renunţat la plângerea penală privind infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Totuşi, infracţiunea de privare de libertate conform codului penal i-a băgat după gratii pe inculpaţi.
 
Astfel, conform portalului de instanţe, pentru inculpatul T.G.A., pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, s-a dispus pedeapsa de trei ani de închisoare (persoană vătămată M.A.A.) şi pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal - pedeapsa de un an de închisoare (persoana vătămată D.E.). Cele două pedepse au fost contopite şi inculpatul a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare, în regim de detenţie.
 
Inculpatul G.V.I. a primit aceeaşi pedeapsă contopită, de trei ani şi patru luni de închisoare, cu executare.
 
De asemenea, instanţa îl condamnă pe inculpatul T.E. pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal la pedeapsa de cinci ani de închisoare (persoana vătămată M.A.A.) şi pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal la pedeapsa de cinci ani de închisoare (persoana vătămată D.E.). Cele două condamnări au fost contopite şi a primit o pedeapsă de 5 ani şi 20 de luni închisoare.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată prin apel.
 
„În baza art. 396, alin. 6 în ref. la art.16 lit. g Cod pr. Penală, încetează procesul penal privind inculpaţii T.G.A. cu privire la cele două infracţiuni de lovire sau alte violenţe prev. de art.193 alin.2 Cod penal cu art.77 lit.a Cod penal, G.V.I. cu privire la cele două infracţiuni de lovire sau alte violenţe prev. de art.193 alin.2 Cod penal cu art.77 lit.a Cod penal şi T.E. cu privire la cele două infracţiuni de lovire sau alte violenţe prev. de art.193 alin.2 Cod penal cu art.77 lit.a Cod penal şi art.41 alin.1 Cod penal întrucât a fost retrasă plângerea prealabilă.
 
În baza art.205 alin.1 şi alin.3 lit.b Cod penal cu art.77 lit.a Cod penal condamnă inculpatul T.G.A.,... pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal la pedeapsa de 3 ani închisoare (persoană vătămată M.A.A.). În baza art.205 alin.1 Cod penal cu art.77 lit.a Cod penal condamnă inculpatul T.G.A. pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal la pedeapsa de 1 an închisoare (persoana vătămată D.E.). În baza art.38 alin.1 şi art.39 alin.1 lit.b Cod penal contopeşte cele două pedepse cu închisoarea, aplică pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare la care se adaugă sporul de 4 luni închisoare, condamnând inculpatul T.G.A. la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare. Pedeapsa se va executa în regim de detenţie potrivit art.60 Cod penal.
 
În baza art.72 Cod penal scade din durata pedepsei pronunţate perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la data de 2.11.2017 la 1.03.2018. În baza art.205 alin.1 şi alin.3 lit.b Cod penal cu art.77 lit.a Cod penal condamnă inculpatul G.V.I., ... pentru infracţiunea de lipsire de libertate in mod ilegal la pedeapsa de 3 ani închisoare(persoană vătămată M.A.A.). În baza art.205 alin.1 Cod penal cu art.77 lit.a Cod penal condamnă inculpatul G.V.I. pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal la pedeapsa de 1 an închisoare (persoana vătămată D.E.).

 
În baza art.38 alin.1 şi art.39 alin.1 lit.b Cod penal contopeşte cele două pedepse cu închisoarea, aplică pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare la care se adaugă sporul de 4 luni închisoare, condamnând inculpatul G.V.I. la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare. Pedeapsa se va executa în regim de detenţie potrivit art.60 Cod penal. În baza art.72 Cod penal scade din durata pedepsei pronunţate perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la data de 2.11.2017 la 1.03.2018.
 
În baza art.205 alin.1 şi alin.3 lit.a şi b Cod penal cu art.77 lit.a Cod penal, art.41 alin.1 şi art.43 alin.5 Cod penal condamnă inculpatul T.E.,... pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal la pedeapsa de 5 ani închisoare (persoana vătămată M.A.A.). În baza art.205 alin.1 şi alin.3 lit.a Cod penal cu art.77 lit.a Cod penal, art.41 alin.1 şi art.43 alin.5 Cod penal condamnă inculpatul T.E. pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal la pedeapsa de 5 ani închisoare(persoana vătămată D.E.).
 
În baza art.38 alin.1 şi art.39 alin.1 lit.b Cod penal contopeşte cele două pedepse cu închisoarea, aplică pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare la care se adaugă sporul de 20 de luni închisoare şi condamnă inculpatul T.E. la pedeapsa de 5 ani şi 20 de luni închisoare. Pedeapsa se va executa în regim de detenţie potrivit art.60 Cod penal. În baza art.72 Cod penal scade din durata pedepsei pronunţate perioada arestării preventive de la data de 11.03.2019 la zi. În baza art.399 alin.1 Cod pr.penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului T.E., urmând a fi verificată până la data de 2.06.2019. Măsura se comunică administraţiei locului de deţinere.
 
În baza art.397 Cod pr.penală constată că nu există constituire de parte civilă în procesul penal. În baza art.112 alin.1 lit.b Cod penal dispune confiscarea specială a bâtei de baseball metalică de culoare albastră depusă la camera de corpuri delicte a IPJ Constanţa. Cu apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, 4.04.2019”, este soluţia pe scurt dată de instanţă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii