Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:36 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valentin Răducu Preda merge la Curtea Supremă. Condamnat pentru divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului

ro

01 Jun, 2017 00:00 2201 Marime text
Contestaţia lui Valentin Răducu Preda va fi trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 
Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi ex-consilier al lui Radu Ştefan Mazăre în perioada în care acesta a fost edilul-şef al oraşului, a atacat decizia Curţii de Apel Bucureşti prin intermediul căreia a fost condamnat la şase ani de închisoare.
 
Contestaţia lui Preda va fi trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 
Amintim că Valentin Răducu Preda a luat patru ani de închisoare, pentru divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului, cinci ani de închisoare, pentru trafic de influenţă, în formă continuată, trei ani pentru favorizarea infractorului. Instanţa a contopit pedepsele închisorii, astfel că lui Valentin Răducu Preda i s-a aplicat pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume cinci ani de închisoare, la care s-a adăugat sporul de un an de închisoare, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de şase ani de închisoare.
 
Tot în prezenta cauză, Dan Emil Manolachi, fost angajat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, la şapte ani de închisoare pentru divulgare a secretului care periclitează siguranţa statului, la doi ani de închisoare pentru folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru altul, de foloase necuvenite, în formă continuată. Manolachi a fost achitat pentru luare de mită. Instanţa a contopit pedepsele închisorii, astfel că Dan Emil Manolachi a fost condamnat, în final, la opt ani de închisoare.
 
În continuare, Curtea de Apel Bucureşti a mai aplicat următoarele pedepse:
 
Elena-Simona Hulubariu - 2 ani închisoare, pentru complicitate la trafic de influenţă.
 
Geanina-Lavinia Cazan, fost şef al Cabinetului secretarului de stat Răducu Preda şi fost director comercial al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA - 2 ani închisoare, pentru complicitate la trafic de influenţă.
 
Tudor-Gabriel Bohâlţeanu, consilier personal al ministrului Transporturilor - 5 ani de închisoare, pentru trafic de influenţă, în formă continuată.
 
Cătălin Radu - 2 ani închisoare pentru complicitate la trafic de influenţă. Achită pe acelaşi inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru spălarea banilor. Contopeşte pedepsele închisorii, astfel că inculpatul va executa pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul de 6 luni de închisoare, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 6 luni de închisoare.
 
Caunii Andrei-Ştefan - reprezentant al unei societăţi pe acţiuni, 3 ani închisoare, pentru cumpărare de influenţă. Condamnă pe acelaşi inculpat la 4 ani de închisoare, pentru instigare la spălarea banilor. Achită pe acelaşi inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Contopeşte pedepsele închisorii, astfel că inculpatul va executa pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 4 ani de închisoare, la care adaugă sporul de 6 luni de închisoare, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 6 luni de închisoare.
 
Octavia-Mihaela Vasile - achitată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi condamnată la trei ani de închisoare, pentru spălarea banilor. Dispune suspendarea condiţionată, pe durata termenului de încercare de 5 ani.
 
Marius Irofte - achitat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii