Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tulcean a furat rame de ochelari în Portugalia şi doreşte să execute pedeapsa în România

ro

25 May, 2019 00:00 3068 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a dispus transferarea unui deţinut din Portugalia în România, în vederea executării pedepsei pentru infracţiunea de furt calificat. Instanţa s-a pronunţat în data de 21 mai 2019.
 
Pe rol se află sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa din 19.04.2019, privind transferul în vederea executării pedepsei într-un penitenciar din România al persoanei condamnate C. D. - cetăţean român, cu ultimul domiciliu cunoscut în mun. Tulcea, cu antecedente penale, condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prev. de art. 203 al. 1 şi art. 204 alin.l, lit. a şi alin.2, cu referire la art.202, lit. a şi d din Codul penal portughez, la executarea pedepsei de 1.275 de zile (3 ani şi 6 luni) de închisoare.
 
La data de 22.04.2019, Curtea de Apel Constanţa a fost sesizată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru transferarea condamnatului C.D. într-un penitenciar din România. În motivarea cererii formulate s-a învederat faptul că, prin cererea de transfer al persoanei condamnate C. D., autorităţile judiciare din Portugalia au solicitat Ministerului de Justiţie din România transferarea acestuia într-un penitenciar din România, în vederea executării pedepsei. Din verificările efectuate, a rezultat că persoana condamnată C. D. nu figurează ca fiind cercetată în cauze penale pe teritoriul României, şi-a dat consimţământul în vederea transferării într-un penitenciar din România, iar autorităţile judiciare portugheze şi-au exprimat acordul cu privire la transferarea acesteia.
 
În sarcina condamnatului C. D. s-a reţinut că, la data de 27.01.2012, în jurul orei 05:50, împreună cu numitul M. A., prin efracţie, a sustras mai multe tipuri de rame pentru ochelari din magazinul OMB - Optica Medica das Beiras, situat în Santa Comba Dao din Portugalia, cauzând un prejudiciu total în valoare de 13.804,38 de euro.
 
În cauză este îndeplinită condiţia dublei incriminări, întrucât fapta comisă de persoana condamnată C. D. este incriminată de legea română, conform menţiunilor de mai sus; se mai constată că nu există vreunul din cazurile care înlătură executarea pedepsei, iar hotărârea de condamnare este definitivă şi executorie.
 
Se dispune transferarea persoanei condamnate C. D., în prezent aflată în stare de detenţie pe teritoriul Portugaliei, într-un penitenciar de pe teritoriul României, în vederea executării pedepsei de 3 ani şi 6 luni de închisoare. Se va deduce din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare aplicată condamnatului C. D. perioada de 304 zile executată până la data de 17.07.2018, precum şi perioada executată în continuare de la data de 18.07.2018 la zi.
 
Conform menţiunilor din certificatul emis de autorităţile judiciare din Portugalia, persona condamnată a executat 304 zile închisoare până la data de 17.07.2018, iar după această dată s-a aflat în mod continuu în executarea pedepsei, astfel cum rezultă din datele comunicate de Tribunalul Judiciar al Circumscripţiei Aveiro, la solicitarea instanţei.
 
Soluţia se va comunica autorităţii judiciare emitente, Ministerului Justiţiei, Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul IGPR.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii