Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un poliţist care a trecut prin momente groaznice în timpul unei misiuni ar putea primi daune morale

ro

25 May, 2018 00:00 4224 Marime text
Mai multe persoane au fost condamnate la închisoare cu executare după ce au bătut un poliţist aflat în misiune. Mai mult, în timpul scandalului, omului legii i-a fost luat pistolul din dotare şi aruncat într-o curte părăsită.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, Judecătoria Tulcea a decis condamnarea tuturor celor patru inculpaţi la pedepse privative de libertate: doi la câte trei ani de detenţie, unul la patru ani de închisoare, iar faţă de un minor s-a luat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o durată de doi ani pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Inculpaţii au fost obligaţi să achite poliţistului suma de 30.000 lei, cu titlu de daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Tulcea a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, primul termen fiind stabilit pentru data de 21 iunie.
 
În actul de sesizare a instanţei se arată, pe scurt, că, aproape de finele anului 2016, un echipaj de poliţie a fost solicitat să se prezinte la o adresă unde avea loc o petrecere, iar din acest motiv liniștea publică era tulburată prin volumul mare al muzicii.
 
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constat că mai toate persoanele prezente la petrecere se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Oamenii legii au încercat să identifice proprietarul imobilului în care avea loc cheful, context în care o femeie a fost lovită de către un individ pentru că a vrut să-i liniştească pe petrecăreţi. În acel moment, unul dintre poliţişti a intervenit și l-a apucat de mână pe individ, pentru a-l împiedica să o mai lovească pe bătrână, încercând să îl conducă la mașina de serviciu și să îi pună cătușe la mâini. Acest lucru nu i-a reușit poliţistului, având în vedere diferența de gabarit și putere între el și inculpat, astfel că i-a cerut ajutorul celuilalt poliţist. Numai că individul l-a apucat pe poliţist de haine, de revere, și l-a tras în curte, rupându-i astfel uniforma.
 
 
Intrat în curte, poliţistul a fost doborât la pământ, iar când s-a văzut înconjurat de persoanele agresive a scos pistolul din teacă, l-a armat și a somat să nu se apropie nimeni de el. A încercat să execute un foc în plan vertical însă arma se blocase.
 
Observând că polițistul din curte întârzie să tragă cu pistolul, unul dintre inculpaţi şi-a dat seama că arma nu funcţionează, motiv pentru care s-a năpustit asupra omului legii, pentru a îi lua arma. Pentru că nu a reuşit să-l dezarmeze pe poliţist, inculpatul a cerut ajutorul unui alt individ, care a sărit peste agent. Ulterior, peste poliţist s-au mai năpustit alte două persoane.
 
În acest context, poliţistul a fost lovit în umăr, peste mâini și a fost rănit în palma în care ținea pistolul, astfel că agentul a dat drumul armei. Imediat, unul dintre inculpaţi a luat pistolul şi l-a aruncat peste gard, într-o curte părăsită.
 
La scurt timp, inculpaţii au încetat să mai exercite acțiuni fizice violente asupra polițistului, dar aceasta nu pentru că îl dezarmaseră, ci pentru că deja se auzeau sirenele mașinilor ce veneau la intervenție. Erau cei care fuseseră solicitați în ajutor, prin stație, de către colegul poliţistului bătut.
 
Inculpaţii au fost depistaţi, arestaţi, trimişi în judecată şi condamnaţi în primă instanţă la pedepse privative de libertate (doi la câte trei ani de detenţie, unul la patru ani de închisoare, iar faţă de un minor s-a luat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o durată de doi ani, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Mai mult, inculpaţii au fost obligaţi să achite poliţistului suma de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Tulcea a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, primul termen fiind stabilit pentru data de 21 iunie. Decizia Curţii de Apel Constanţa va fi definitivă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii