Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:52 18 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat a furat telefoane dintr-un centru comercial din Constanţa. Un poliţist a fost rănit în timp ce îl reţinea

ro

08 Apr, 2019 00:00 666 Marime text
Se spune că un infractor se va întoarce mereu la locul înfăptuirii unei nelegiuri. Iată că acest lucru i-a adus unui bărbat din Constanţa o pedeapsă cu închisoarea, după ce s-a întors într-un magazin de electronice din Cora Brătianu, pentru a fura din nou din acelaşi loc.
 
Pe 25 martie 2019, Judecătoria Constanţa a dispus o pedeapsă de un an şi şase luni cu executare pentru un bărbat. Managerul magazinului a făcut plângere la poliţie, după ce au dispărut două telefoane în data de 12 iunie 2018, iar un alt telefon a dispărut pe 15 iunie.
 
După vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere, persoana vătămată a constatat că la data de 12.06.2018, în jurul orei 12.50, în incinta magazinului a intrat o persoană de sex bărbătesc cu vârsta de aproximativ 30-35 de ani, care a mers la rafturile unde sunt expuse telefoanele, s-a aplecat asupra telefoanelor şi apoi s-a îndepărtat de rafturi, iar în jurul orei 13.00 acesta a revenit în acelaşi loc, a luat un telefon mobil, pe care l-a băgat în buzunar, apoi ieşit din magazin.
 
În urma vizionării înregistrărilor camerelor de supraveghere, s-a constatat că la ora 12.51.56 o persoană de sex bărbătesc, de vârstă aproximativă de 25-30 de ani, ten deschis, constituţie robustă, păr şaten, tuns scurt, îmbrăcat cu tricou de culoare neagră cu model floral de culoare deschisă la partea superioară, blugi de culoare albastră 3/4, încălţat cu pantofi Adidas de culoare neagră, a examinat telefoanele mobile expuse spre vânzare, manifestând un comportament suspect, uitându-se spre tavan pentru a observa amplasarea camerelor de supraveghere, după care, de pe raftul unde se aflau expuse telefoanele mobile, a luat un telefon mobil fără a declanşa alarma, l-a introdus în buzunarul drept de la pantaloni, s-a îndepărtat de raft, examinând activitatea persoanelor din jur, şi apoi a părăsit magazinul.
 
În urma investigaţiilor efectuate, organele de cercetare penală au identificat făptuitorul. La data de 19.06.2018, ora 15.30, lucrătorii de poliţie care se aflau în incinta complexului comercial pentru efectuarea de investigaţii şi verificări, au fost sesizaţi de lucrătorii dispeceratului de pază cu privire la faptul că aceeaşi persoană a revenit în incinta complexului, manifestând un comportament suspect.
 
Cu această ocazie, organele de cercetare penală au constatat faptul că inculpatul purta aceeaşi vestimentaţie, motiv pentru care au procedat la interceptarea acestuia în scopul reţinerii lui, însă cel urmărit a observat prezenţa organelor de poliţie şi a părăsit complexul comercial, a urcat la volanul autoturismului, de culoare neagră, care se afla parcat în acelaşi loc ca în data de 12.06.2018, şi a fugit, refuzând să se supună somaţiilor lucrătorilor de poliţie, chiar şi în momentul în care i-a fost deschisă portiera de către oamenii legii.
 
Inculpatul nu s-a conformat somaţiilor care i-au fost adresate, iar atunci când a accelerat maşina cu scopul de a fugi de la faţa locului, l-a acroşat cu stâlpul din zona mediană a caroseriei pe unul dintre agenţii de poliţie, pe care l-a rănit şi care a trebuit să fie transportat la spital pentru efectuarea investigaţiilor medicale de specialitate.
 
Sursă text: rolii.ro
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii