Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:59 24 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taximetrist constănţean, fugărit de Poliţie, de 1 Decembrie

ro

02 Dec, 2019 00:00 374 Marime text
Motiv de bucurie naţională, ziua de 1 Decembrie vine însă la pachet şi cu surprize neplăcute, mai ales pentru şoferi. Un taximetrist constănţean a fost fugărit de Poliţie, chiar de Ziua Naţională, după ce a pătruns pe un sector de drum temporar închis. Când în sfârşit l-au prins poliţiştii, şoferul a încasat opt puncte amendă, în valoare totală de aproape 1.200 de lei, şi permisul i-a fost suspendat.
 
Toată tărăşenia a avut loc chiar de Ziua Naţională a României, pe data de 1 decembrie 2018. Şoferul a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa şi a sperat să găsească înţelegere la judecători, cărora le-a cerut să anuleze amenda. Potrivit actelor citate pe Portalul Jurisprudenţei Naţionale, constănţeanul a fost amendat pentru că a pătruns pe un sector de drum temporar închis. Mai exact, este vorba despre una din arterele închise temporar circulaţiei în data de 1 Decembrie, pentru a se putea organiza parada militară cu ocazia Zilei Naţionale a României.
 
Conform sursei citate, din raportul agentului de poliţie rezultă faptul că omul legii „a perceput în mod direct cum autovehiculul condus de petent (n.r.: de şoferul reclamant), utilizat în regim de taxi, a pătruns printre gardurile metalice care blocau accesul pe bulevard, deşi unul dintre agenţii de poliţie rutieră îi indicase să se deplaseze pe unul din drumurile laterale“. În continuare, omul legii a consemnat în raport faptul că, „după ce i s-a efectuat semnal de oprire, petentul a întors şi a efectuat viraj pe bulevard, fiind necesară urmărirea cu autospeciala poliţiei rutiere“.
 

Martor subiectiv

 
În replică, martorul  care se afla în taxiul urmărit de poliţie a declarat la instanţă că, deşi a observat gardurile metalice, autospeciala de poliţie şi trei agenţi ce stăteau de vorbă, niciunul din agenţi nu ar fi făcut semn ca taxiul să se oprească.
 
Referitor la această declaraţie, însă, judecătorii au precizat următoarele: „Instanţa reţine ca fiind relevantă împrejurarea că martorul arată că este rudă cu petentul, fapt ce naşte bănuiala rezonabilă cu privire la posibilitatea ca afirmaţiile acestuia să fie subiective“.
 
Totodată, completul de judecată a mai precizat că „instanţa are în vedere şi împrejurarea că fapta a fost săvârşită în data de 1 Decembrie 2018, în jurul orei 10.00, fiind de notorietate publică faptul că în ziua respectivă se desfăşura o paradă militară cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, pe bulevard, iar petentul, care efectuează activităţi de taximetrie, avea cunoştinţă în mod evident de acest fapt“.
 
Una peste alta, judecătorii au mai avut în vedere şi faptul că accesul pe bulevard era blocat de gardurile metalice, că în zonă se aflau poliţişti şi autospeciale de Poliţie, aşa încât era „clar pentru orice conducător auto că segmentul de drum avea instituită o interdicţie temporară de circulaţie“.
 
În urma deliberărilor, judecătorii au considerat că taximetristul nu a adus nicio dovadă în susţinerea cererii sale de a-i fi anulată amenda, aşa că au respins solicitarea acestuia, considerând-o nefondată.
 
În aceste condiţii, taximetristul urmărit de Poliţie a rămas cu amenda de aproape 1.200 de lei şi cu permisul suspendat.
 
Citeşte şi:
 
LIVE TEXT 101 ani de la Marea Unire! Constanţa e în sărbătoare (galerie foto + video)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii