Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul de Boli Infecțioase, la judecată pentru centrul medical din Medeea. Ce s-a întâmplat în proces

ro

18 Sep, 2020 00:00 1515 Marime text
  • Spitalul intenționează să transforme imobilul respectiv într-un spital destinat exclusiv tratării pacienților diagnosticați cu Covid-19.
  • Magistrații Secției civile a Judecătoriei trebuie să decidă, pe fond, cui revine centrul medical.
  • Reclamant este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în timp ce pârâții sunt Centrul Medical Dorobanți SRL și Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL.
  • Următoarea înfățișare a fost fixată pe data de 10 noiembrie.
Magistrații Judecătoriei Constanța au amânat pentru luna noiembrie procesul în care Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a dat în judecată Centrul Medical Dorobanți pentru spațiul din cartierul constănțean Medeea. Spitalul intenționează să transforme imobilul respectiv într-un spital destinat exclusiv tratării pacienților diagnosticați cu Covid-19.
În luna aprilie, Spitalul de Boli Infecțioase a obținut o hotărâre judecătorească în procedura de urgență, prin care i se punea la dispoziție spațiul respectiv, situat pe strada Ion Ionescu de la Brad, nr. 4, din Constanța, în cartierul Medeea.
Acum, magistrații Secției civile a Judecătoriei trebuie să decidă, pe fond, cui revine centrul medical.
Dosarul are numărul 6978/212/2020 și se află în atenția Completului C31 al Judecătoriei Constanța, obiectul său fiind o acțiune în constatare.
Reclamant este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în timp ce pârâții sunt Centrul Medical Dorobanți SRL și Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL. Unitatea administrativ teritorială Constanța prin Primar este intervenient.

„Este imperios necesară disponibilizarea de noi spații“

„În motivarea cererii, reclamantul a arătat că, prin adresa nr. (...)/19.03.2020, Primăria Municipiului Constanța a solicitat, atât reclamantei, cât și pârâtei, predarea imobilului situat în Constanța, strada Ion Ionescu De La Brad nr. 4, județul Constanța, motivat de faptul că este imperios necesară și urgentă disponibilizarea de noi spații în vederea asigurării și amenajării acestora, pentru a servi ca spații de tratare a bolnavilor infectați cu virusul SARS-C OV-2“, se arată pe www.rolii.ro.
Spațiul face obiectul contractului de asociere în participațiune nr. 228/19.01.2011, încheiat între Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și SC Centrul Medical Dorobanți SRL, prin care părțile s-au asociat în vederea desfășurării de activități medicale.
Totuși, în contextul epidemiei de Coronavirus din România, SCBI Constanța are nevoie și de acel spațiu, spun reprezentanții instituției medicale, pentru a primi pacienții.
Acțiunea a fost inițial respinsă de către Judecătoria Constanța, însă Tribunalul Constanța a decis, la data de 16 aprilie, să admită apelul declarat de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Acum, părțile se judecă pe fondul cauzei, pentru a se stabili cui revine spațiul din strada Ion Ionescu de la Brad. Următoarea înfățișare a fost fixată pe data de 10 noiembrie.

Citește și:

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii