Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:18 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă deschide azi unul dintre dosarele lui Radu Mazăre

ro

03 Feb, 2017 00:00 1701 Marime text
Azi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, va avea loc un nou termen de judecată - al 18-lea - în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
Şedinţa este programată să înceapă la ora 10.00.
 
Iniţial, dosarul fusese repartizat spre soluţionare judecătoarei Mariana Ghena, fost magistrat din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, în prezent preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Acum, procesul fostului primar al Constanţei, dar şi al persoanelor anterior precizate, este „tranşat“ de Ionuţ Mihai Matei, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), seful Structurii de Securitate din cadrul instanţei supreme.
 În cauză, DNA a calculat un prejudiciu în sumă de 200.213.248,91 de lei.
 
Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Cauzele, denumite generic, sunt:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“.
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată alături de Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii