Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:28 04 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scenariu rupt din filme. Un tânăr din Constanţa a furat o maşină, apoi a dat mai multe spargeri în judeţul Constanţa

ro

18 May, 2019 00:00 662 Marime text
La data de 13 mai 2019, pe rolul Judecătoriei Constanţa s-a judecat cauza în care un tânăr, P.I.C., a fost trimis în judecată pentru furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu număr fals.
 
În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că în seara zilei de 13.02.2019, în jurul orei 19.00, numiţii M. S., B. M. R., B. M. şi P. I. C. s-au întâlnit la o sală de pariuri sportive din Constanţa, unde au stabilit de comun acord să sustragă o maşină de pe raza mun. Constanţa pe care să o folosească la comiterea de infracţiuni. Într-un final, numitul P. I. C. a plecat cu microbuzul în mun. Constanţa, celelalte persoane plecând la domiciliile lor.
 
Suspectul P. I. C. a ajuns în jurul orei 21.30 în autogara din mun. Constanţa, iar în jurul orei 1.00 s-a deplasat în zona Institutului de Marină, unde, pe o străduţă adiacentă, a identificat un autoturism marca AUDI A4. Observând autoturismul, după ce în prealabil a verificat zona, acesta a constatat că portierele sunt deschise, astfel că a pătruns în habitaclu. Din torpedoul autoturismului, suspectul a luat o cheie de contact cu care a pornit autoturismul în cauză şi s-a deplasat în la adresa numitului B. M., unde se afla şi numitul B. M. R. Ulterior, P. I. C. l-a apelat telefonic pe inculpatul M. S. şi i-a spus să îl aştepte pe marginea DJ 222, în zona stadionului din localitatea M. Kogălniceanu. Astfel, cei trei s-au îndreptat către zona de mai sus, de unde l-au luat cu ei şi pe inculpatul M. S., plecând apoi spre localitatea Palazu Mic la volanul autoturismului marca AUDI A4 fiind inculpatul P. I. C. care a condus autoturismul pe DN 2A şi DN 22 până în satul Palazu Mic.
 
Ajunşi în localitatea Palazu Mic, au identificat un magazin prevăzut cu grilaje metalice pe care au hotărât să îl spargă. Astfel, inculpaţii P. I. C. şi M. S. au pătruns în magazin, după ce au forţat grilajul cu o ţeavă striată, iar de aici au sustras mai multe produse alimentare, obiecte de încălţăminte şi băuturi alcoolice, care au fost identificate ulterior cu ocazia percheziţiei domiciliare la domiciliul inculpatului M. S., prezentate persoanei vătămate C. G.
 
Din localitatea Palazu Mic, autoturismului marca AUDI A4 a fost condus de către inculpatul B. M. R. până la domiciliul numitului B. M., unde au lăsat bunurile sustrase de la magazin. Ulterior, la volanul autoturismului a urcat inculpatul P. I. C., care a condus pe DN 2A spre localitatea Nicolae Bălcescu, iar la un moment dat s-a abătut de la drum. La ieşirea din localitatea respectivă au observat un magazin prevăzut cu grilaje metalice, pe care s-au hotărât să îl spargă. Inculpaţii M. S. şi P. I. C. au forţat grilajul metalic şi uşa de acces, au pătruns în magazin, iar de aici au sustras mai multe produse alimentare, sticle de vin, pachete de cafea şi ness-uri, care, cu ocazia percheziţiei domiciliare, la domiciliul inculpatului M. S., prezentate persoanei vătămate F. R., care le-a recunoscut ca fiind bunuri sustrase din magazin şi predate acesteia.
 
După ce aceştia au revenit la domiciliul lui B. M. şi au lăsat bunurile, şi-au continuat deplasarea pe DJ 222 până în localitate şi, plimbându-se pe străzi, au observat un autoturism marca Opel, aparţinând persoanei vătămate M. R., parcat în faţa unui imobil, de unde P. I. C. şi M. S. i-au sustras plăcuţele de înmatriculare. Întrucât se lumina de zi, cei în cauză s-au hotărât să se întoarcă în localitatea M. Kogălniceanu. Ajungând la intrarea în localitate, în zona cimitirului musulman, pe DJ 222, au scos autoturismul pe marginea carosabilului, au şters autoturismul la interior cu vestimentaţia pentru a şterge amprentele, iar suspectul P. I. C. a schimbat plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului marca AUDI A4, cu cele sustrase de pe auto marca Opel, aruncând plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului AUDI, una dintre acestea fiind găsite în data de 21.02.2019, cu ocazia conducerii în teren a inculpatului P. I. C.
 
Cu ocazia audierii celor patru inculpaţi, aceştia au recunoscut acuzaţiile aduse, declaraţiile acestora fiind coroborate cu celelalte probe din dosarul penal. P.I.C. a fost condamnat la un an de închisoare pentru furt calificat, la încă un an de închisoare pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi la încă un an de închisoare pentru infracţiunea de punerea în circulaţie a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. În final, acesta a primit o condamnare de un an şi opt luni de închisoare cu executare.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii