Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:20 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ devorator de spații verzi de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, suspendat de Curtea de Apel Constanța (document)

ro

08 Nov, 2018 00:00 1068 Marime text
Curtea de Apel Constanța a decis suspendarea executării a două hotărâri luate în Consiliul Local Constanța, urmare a unei acțiuni în recurs a Asociației „Constanța Altfel”. Facem mențiunea că o acțiune similară depusă de prefectului județului Constanța a fost respinsă de Tribunalul Constanța,  ca fiind tardivă, la începutul acestei luni.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, este vorba despre HCLM nr. 102/2015 şi nr. 57/2016. Suspendarea executării este valabilă până la soluționarea definitivă a acțiunii în anularea actelor administrative (vezi certificat grefă Curtea de Apel Constanța). Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
HCLM nr. 102/2015 vizează hotărârea de consiliu privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal - zona delimitată la nord de bulevardul Aurel Vlaicu, la vest de aleea Umbrelor şi aleea Melodiei, la sud de strada Soveja şi la est de bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, inițiator - SC Agexcom Internațional SRL.

„PUZ Lăpuşneanu a fost suspendat de Curtea de Apel Constanta la cererea noastră. Acțiunea promovată de noi este distinctă de cea a prefectului, respinsă de Tribunalul Constanta la data de 02.11.2018. Suspendarea va rămâne până la soluționarea acțiunii promovate tot de asociația noastră, acțiune prin care am solicitat anularea aceluiaşi PUZ. Ca efect al suspendării PUZ Lăpuşneanu dispusă de Curtea de Apel Constanța, în zona de reglementare a acestuia nu poate fi emisa nicio autorizație de construire, nici aprobate alte documentații de urbanism de tip PUD sau PUZ, iar noi vom veghea ca acest lucru să fie respectat de Consiliul Local al Municipiului Constanța şi primar.
 
Pe de altă parte, nici respingerea acțiunii prefectului nu determină încetarea suspendării PUZ-ului, până la soluționarea definitive a recursului, pe care speram că actualul prefect îl va promova în termen documentat, legea conținând obligații imperative în acest sens. Precizăm ca am notificat în repetate rânduri atât primarul, cât şi Consiliul Local cu privire la suspendarea PUZ-ului, la obligațiile ce decurg din suspendare”, susține Vergil Chițac, preşedintele Asociației „Constanța Altfel“.

În ce constă hotărârea CLM privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal 

Zona studiată, în suprafață de 142.347 mp, include terenul inițiatorului, în suprafață de 718,20 mp, identificat cu nr. cadastral 208848, conform contractului de schimb fără sultă autentificat sub nr. 663/14.03.2006 de Biroul notarilor publici asociați Mariana Iosif şi Pătraşcu Gabriel Ioan. Zona studiată face parte din zona centrală a municipiului Constanța, aflată de-a lungul bulevardului Alexandru Lăpuşneanu, între strada Soveja şi bulevardul Aurel Vlaicu, vizavi de parcul Tăbăcărie. În limitele zonei de reglementare există blocuri de locuințe colective cu regim de înălțime P+4 şi o spălătorie auro parter.

Pe amplasamentul pe care există, în acest moment, spălătoria auto, se propun funcțiuni: serviciu de cazare, hotel/servicii/locuințe cu regim de înălțime P+4, cu posibilitatea menținerii funcțiunilor de spălătorie auto la parter, numai pe baza unui Plan Urbanistic de Detaliu aprobat. Suprafața amplasamentului este de 201 mp. Investitorul propunea reconfigurarea parcării la sol existente pe strada Dispensarului. Parcarea urma să aibă 31 de locuri, cu accesuri din aleea Margaretelor şi strada Dispensarului.

Agexcom International LTD SRL, în datele Registrului Comerțului 

Înființată în anul 1991, firma are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 2.000 de lei, integral vărsat, este compus din 200 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 10 lei. Firma este controlată de Sisteme Internaționale de Afaceri SA, cu 50% din capitalul social, şi Popescu Burchi Alexandru Dragoş Vlad, cu 50% din capitalul social. Popescu Burchi Alexandru Dragoş Vlad este administratorul societății, care se ocupă de lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale şi nerezidențiale.

În anul fiscal 2015, societatea cu un singur asociat a declarat o cifră de afaceri de 443.978 de lei şi un profit de 43.931 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea a avut un singur salariat, o cifră de afaceri de 414.237 de lei şi un profit de 61.438 de lei. Situația financiară pe anul 2017 este următoarea: un singur salariat, cifră de afaceri de 316.226 de lei şi un profit de 7.948 de lei.
 
Citeşte şi:
 
PUZ-ul care a „devorat“ spațiile verzi de pe bulevardul Lăpuşneanu din Constanța, atacat în instanță de Instituția Prefectului!
 

Judecătorii au suspendat două hotărâri ale Consiliului Local Constanța. Despre ce este vorba (document)

 
Un afacerist asociat cu un coinculpat al lui Mazăre în Dosarul Retrocedărilor demarează investiții imobiliare pe Lăpuşneanu
 
Unul dintre ei a făcut în 2006 schimb de terenuri cu Primăria Constanța Cine sunt agenții economici supraimpozitați de Consiliul Local Municipal
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii