Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpriză la Tribunal! Asociația Constanța Altfel renunță la dosarul deschis Arhiepiscopiei Tomisului, dar continuă procesul cu primarul! (MINUTA)

ro

05 Jul, 2023 10:02 1171 Marime text
Justițiabili și avocați intrând în sala de judecată. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
 
Judecătorii Tribunalului Constanța s-au pronunțat asupra cererii de renunțare la judecată formulată de Asociația Constanța Altfel în procesul deschis pentru anularea autorizației de construire a Catedralei Eroilor Sfânta Treime, emisă pentru Arhiepiscopia Tomisului de către Primăria Constanța.
 
Surpriză, însă, cererea de renunțare viza doar acțiunea intentată Arhiepiescopiei Tomisului și Parohiei Sfânta Treime!
 
Este vorba despre dosarul 5311/118/2019*, deschis de Asociația Constanța Altfel, în contradictoriu cu Primarul Municipiului Constanța, Arhiepiscopia Tomisului și Parohia Sfânta Treime.
 
În proces, Asociația Constanța Altfel a formulat cererea de anulare a autorizației de construire emisă pentru ridicarea Catedralei Eroilor.
 
Iată minuta deciziei prin care Tribunalul a luat act de cererea de renunțare la judecată:
 
„În temeiul art. 406 din CPC, ia act de renunțarea la judecata cererii principale, formulată de reclamanta Asociația Constanța Altfel, în contradictoriu cu pârâții Parohia „Sfânta Treime” și Arhiepiscopia Tomisului. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Constanța și se judecă de către Curtea de Apel Constanța. Dispune continuarea judecății între reclamanta Asociația Constanța Altfel și pârâtul Primarul Mun. Constanța. Fixeaza urmatorul termen de judecată la data de 25.10.2023, ora 10,00 pentru care va cita părțile rămase în cauza. Cu cale de atac odata cu fondul. Pronunțată la data de 28.06.2023, în conformitate cu prevederile art. 402 din CPC sub rezerva art. 396 alin. 2 din CPC raportat la art. 401 alin. 2 teza ultima din CPC“.
 
Amintim, Catedrala Eroilor Constanța se află de aproximativ trei ani într-un proces ce are în centru autorizația de construire emisă de autoritățile locale pentru ridicarea lăcașului de cult.
 
Inițial, Tribunalul respinsese cererea Asociației Constanța Altfel, dar asociația a declarat recurs, iar Curtea de Apel a decis rejudecarea procesului.
 
În rejudecare, Tribunalul a hotărât administrarea unor noi probe, reprezentate de situația actualizată a terenului vizat prin cererea de chemare în judecată, dar și un extras de carte funciară actual, documente pe care urmau să le depună la dosar avocații Primarului Municipiului Constanța.
 
Acum, următorul termen în proces a fost fixat la data de 25 octombrie 2023, în cauză rămânând doar Asociația Constanța Altfel și Primarul Municipiului Constanța.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Momente decisive la Tribunalul Constanța! Se rejudecă procesul pentru Catedrala Eroilor, cu administrarea unor probe suplimentare
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii