Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Constanța Altfel renunță la judecată! Building BNB Mamaia scapă de procesul pentru blocul supraetajat de lângă Garda de Mediu? (MINUTA)

ro

28 May, 2023 11:42 1832 Marime text


Building BNB Mamaia, dezvoltatorul imobiliar care ridică un bloc cu șase etaje, pe bulevardul Mamaia, lângă Garda de Mediu, este la un pas de a scăpa de tot de procesul deschis pentru anularea autorizației de construire.
 
Tribunalul Constanța a luat act de cererea de renunțare la judecată depusă la dosar de Asociația Constanța Altfel, cea care deschisese procesul inițial.
 
Decizia Tribunalului de a închide dosarul poate fi atacată în recurs, în termen de 30 de zile de la comunicare.
 
Hotărârea instanței a fost pronunțată în dosarul 2616/118/2019* al Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
În primă instanță, judecătorii de la Tribunal respinseseră acțiunea Asociației Constanța Altfel pentru anularea autorizației, apreciind că asociația nu are calitatea procesuală cerută de lege.
 
Totuși, Curtea de Apel a admis apoi recursul Asociației Constanța Altfel și a trimis cazul înapoi la Tribunal, pentru rejudecare.
 
După mai multe termene în rejudecare, reprezentanții Asociației Constanța Altfel au depus o cerere de renunțare la judecată, iar magistrații de la Contencios Administrativ și fiscal au luat act de această depunere.
 
Iată minuta hotărârii pronunțate de judecători în dosarul 2616/118/2019*:
 
„Ia act de cererea de renunţare la judecată formulată de reclamanta ASOCIAŢIA CONSTANŢA ALTFEL. Cu drept de recurs în termen de 30 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Constanţa, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei“
 
Părți în dosarul 2616/118/2019* sunt reclamanta Asociația Constanța Altfel și pârâții Consiliul Local Constanța, Primarul Municipiului Constanța, Ciobîcă Gheorghe Dan și Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.
 
Amintim, este vorba despre blocul cu șase etaje pentru care Gheorghe Dan Ciobîcă a obținut autorizația de construie nr. 150 din 29 ianuarie 2019.
 
În prezent, dezvoltatorul imobiliar Building BNB Mamaia SRL se ocupă de ridicarea imobilului, care se află în vecinătatea Gărzii de Mediu Constanța, la numărul 294B. Compania a cumpărat terenul ce avea autorizația emisă pe numele lui Ciobîcă, prelungit valabilitatea documentului.
 
Gheorghe Dan Ciobîcă intrase în posesia terenului după ce acesta fusese scos la licitație de executorul judecătoresc Vasiel Dumitru Gabriel, în dosarul de executare în care debitor era Valentin Gheorghe Ionescu, nume cunoscut publicului larg inclusiv prin prisma Dosarului Retrocedărilor din Constanța.
 
Pentru a reveni la proces, Asociația Constanța Altfel solicitase în instanță anularea autorizației de construire emisă pentru imobil, obligarea pârâților la readucerea terenului în starea anterioară, inclusiv prin replantarea arborilor, dar și evidențierea terenului în Registrul spațiilor verzi.
 
De asemenea, reclamanții solicitaseră și anularea HCLM Constanța nr. 36/13.02.2015 „privind aprobarea PUZ – zona delimitată de plajă – la nord – Lacul Tăbăcăriei și stația de epurare, la vest, terenuri proprietate publică și privată ce includ și terenul identificat cu nr. cadastral (...)“.
 
Așa cum am precizat anterior, inițial, Tribunalul Constanța, a respins acțiunea, apreciind că Asociației Constanța Altfel îi lipsește calitatea procesuală activă, dar Curtea de Apel a decis rejudecarea.
 
Acum, Tribunalul a luat act de cererea de renunțare la judecată depusă de Asociația Constanța Altfel.
 
Rămâne de văzut dacă vreuna dintre părți va declara recurs în cauză.

Despre Building BNB Mamaia SRL

Potrivit Confidas.ro, platformă consultată pe 28 mai 2023, societatea Building BNB Mamaia a fost înființată în anul 2020, are sediul social în Eforie Sud, pe bulevardul Republicii nr. 125 și se ocupă de cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

Asociat unic și administrator este Bogdan Constantin Budeanu, al cărui nume se leagă și de Center Distribution SRL, Building BNB SRL, Super Distribution SRL, Super Games SRL, Brilliant Digital SRL, Brilliant Power SRL, toate din Constanța.

În ce privește Building BNB Mamaia SRL, firma a declarat în 2021 un angajat, pierderi peste 2.000 de lei și cifra de afaceri o.

Detalii complete cu privire la ridicarea imobilului de lângă Garda de Mediu Constanța, dar și traseul terenului pot fi accesate în articolul

Budeanu Bogdan Constantin de la Building BNB își face „ordine” în afaceri! Ce se întâmplă cu firmele acestuia
 
Sursa motivare: www.rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Demisii din ONG-ul care l-a făcut primar pe Vergil Chițac
Componența Consiliului Director al Asociației „Constanța Altfel”, o enigma chiar și în rândul membrilor acesteia!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii