Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorizația de construire pentru Catedrala Eroilor Constanța, în atenția instanței! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

ro

26 Oct, 2023 17:00 1005 Marime text
  • Catedrala Eroilor se construiește în parcul din zona Casei de Cultură a Constanței.
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța s-au retras pentru deliberări în procesul deschis în anul 2019 de Asociația Constanța Altfel pentru anularea autorizației de construire emisă în favoarea Arhiepiscopiei Tomisului, pentru ridicarea Catedralei Eroilor Sfânta Treime, din Constanța.
 
Catedrala Eroilor se construiește în parcul din zona Casei de Cultură a Constanței.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 5311/118/2019*, deschis de Asociația Constanța Altfel, în contradictoriu cu Primarul Municipiului Constanța, Arhiepiscopia Tomisului și Parohia Sfânta Treime.
 
Judecătorii au anunțat că decizia va fi pronunțată la data de 8 noiembrie 2023.
 
În proces, în luna iunie 2023, judecătorii au luat act de cererea de renunțare la judecată cererii principale, introdusă de Asociația Constanța Altfel în contradictoriu cu pârâții Parohia Sfânta Treime și Arhiepiscopia Tomisului.
 
Decizia aceasta a fost atacată în recurs de către Arhiepiscopia Tomisului, dar și de către Parohia Sfânta Treime, cererea de recurs fiind recent înregistrată la Curtea de Apel Constanța.
 
În paralel, însă, cu recursul declarat de clerici, Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare ieri, 25 octombrie 2023, în dosarul vizând anularea autorizației de construire.
 
Cazul se află în atenția completului CA8 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Ciprian Gabriel Butaru.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului în cauză, ea va putea fi atacată ulterior la Curtea de Apel.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Surpriză la Tribunal!
Asociația Constanța Altfel renunță la dosarul deschis Arhiepiscopiei Tomisului, dar continuă procesul cu primarul! (MINUTA)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii