Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:58 04 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces de șase ani, la Constanța, pentru o carieră în Poliție! Ultima decizie a Curții de Apel (MINUTA)

ro

10 Jun, 2023 00:00 7477 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Cazul a fost analizat deja de trei ori de judecătorii Curții de Apel Constanța.
  • După cea de-a treia analizare a dosarului, judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței constănțene au decis să respingă acțiunea tinerei ca nefondată.
  • Prin actul pe care tânăra îl contestă în instanță, aceasta a fost declarată inaptă pentru Poliţie, pe motiv că s-ar fi „automutilat“.
O tânără din Dobrogea se judecă de șase ani cu Direcția Medicală a Ministerului Afacerilor Interne, pentru a-și putea continua studiile la Școala de Poliție.
 
Cazul a fost analizat deja de trei ori de judecătorii Curții de Apel Constanța.
 
Până de curând, tânăra care își dorește să devină polițist a câștigat de două cazul la Constanța, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis rejudecarea.
 
După cea de-a treia analizare a dosarului, judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței constănțene au decis să respingă acțiunea tinerei ca nefondată.
 
Iată minuta Hotărârii 119/2023 a Curții de Apel, în dosarul 206/36/2017**:
 
„Respinge acțiunea ca nefondată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se poate depune la Curtea de Apel Constanța“.
 
În deciziile anterioare, judecătorii de la Curtea de Apel hotărâseră anularea actului medical emis de Direcția Medicală, document ce îi interzicea, practic, cariera în poliție.
 
Totuși, reprezentanții Direcției au atacat deciziile la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a hotărât rejudecarea procesului.
 
Prin actul pe care tânăra îl contestă în instanță, aceasta a fost declarată inaptă pentru Poliţie, pe motiv că s-ar fi „automutilat“.
 
„Autoagresiune în antecedente“
 
Tânăra a dat în judecată Direcţia Medicală a Ministerului Afacerilor Interne, dar şi Școala de Poliţie ale cărei cursuri le urma.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în cererea iniţială de chemare în judecată, tânăra reclamantă arăta că toată încurcătura a pornit de la o ceartă pe care a avut-o cu tatăl său, cu care, de altfel, avea o relaţie foarte bună.
 
În actele depuse la instanţă se arată că, în urma unei discuţii în familiei, pentru a atrage atenţia tatălui său, aspiranta la uniforma de poliţist s-a zgâriat la încheietura mâinii.
 
După ce aceasta a ajuns în dormitorul comun, colegele ei au chemat diriginta şi aşa a început o anchetă.
 
Internată în spital, fata a catalogat zgârietura de la mână drept o copilărie, însă medicii de specialitate au stabilit că aceasta s-ar fi automutilat: în actul medical a fost menţionat incidentul drept o „autoagresiune în antecedente“.
 
În cadrul procesului, s-au administrat mai multe probe, inclusiv proba cu expertiza medico-legală psihiatrică.
 
Acum, rămâne de văzut dacă tânăra va declara recurs împotriva deciziei Curții de Apel Constanța.
 
Sursa motivare: www.rolii.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Moment emoţionant. De Ziua Pompierilor, un tânăr şi-a cerut iubita în căsătorie pe Faleza Cazinoului din Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii