Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța vrea să recupereze bani și penalități, de la Asociația Ecsia Social Org din bugetul Festivalului Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius

ro

29 Jun, 2021 00:00 1311 Marime text
  • Primăria Constanța a înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, un dosar care are caobiect o acțiune în răspundere contractuală pretenții
  • Pârât în dosar este Asociația Ecsia Social Org
  • Potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța, municipalitatea vrea să recupereze de la acest ONG, suma de 69.100.64 lei, reprezentând contravaloarea sumelor aferente tranșei II-a, declarate eligibile și pentru care nu s-a făcut dovada plăților pentru organizarea evenimentului "Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius"

 
Primăria Constanța a înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, secția civilă, dosarul nr.16860/212/2021, având ca obiect - acțiune în răspundere contractuală pretenții.

Pârât în dosar este Asociația Ecsia Social Org.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța, municipalitatea vrea să recupereze de la acest ONG, suma de 69.100.64 lei, reprezentând contravaloarea sumelor aferente tranșei II-a, declarate eligibile și pentru care nu s-a făcut dovada plăților pentru organizarea evenimentului "Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius" în termenul prevăzut de art8.pct 18 din contract.

Este vorba despre proiectul ”Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius” unde a fost lansat filmul „Ovidius” cu prilejula 50 de ani de la înfrățirea orașelor Constanța și Sulmona. ”Festivalul Mondial de Arte şi Interculturalitate Ovidius” a fost realizat de Asociația Ecsia Social Org în parteneriat cu Universitatea ”Ovidius” din Constanța, Primăria Oraşului Sulmona, Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, Associazione Culturale ”Giostra Cavallereasca di Sulmona” și Teatrul pentru Copii și Tineret ”Căluțul de Mare”.

Totodată, prin această acțiunea, Primăria Constanța vrea să obțină în instanță, obligarea pârâtei la plata penalităților de întârziere de 0.03%, până la stingerea integrală a debitului, precum și obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată, ocazionate de prezentul litigiu.
Asociația Ecsia Social Org a fost înființată conform dovezii de disponibilitate a denumirii cu nr. 154591/15.07.2016, eliberată de către Ministerul Justiției și înscrisă în Registrul Special al Judecătoriei Constanța cu nr. 78/26.09.2016.

Potrivit statutului, scopul Asociaţiei este de natură socio-umanitară, de a soluționa nevoi speciale ale unor segmente de populaţie, precum și de a promova valorile românești.

Menționăm că la rândul său, Asociația Ecsia Social Org a dat în judecată Primăria Constanța în vara anului trecut, pentru o tranșă de bani care le-a fost refuzată pentru un eveniment organizat în 2017, finanțat de municipalitate cu fonduri nerambursabile pe Legea nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

În 2018, în raportul final al proiectului, Primăria Constanța a considerat unele costuri neeligibile și nu a mai plătit 1/3 din valoarea proiectului către Asociație. 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Povestea Zbumzzi. Cum a apărut şi cine sunt tinerii care încântă, zilnic, sute de copii din Constanța

Un alt proiect finanțat de Primăria Municipiului Constanța ajunge în instanță. O asociație vrea să recupereze o parte din banii tăiați de municipalitate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii