Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:49 05 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presupus prejudiciu de 12 milioane euro Judecătorii au amânat pronunțarea în dosarul fostului șef al RAJDP Constanța

ro

24 Mar, 2021 21:47 1538 Marime text

 
Tribunalul Constanța ar fi trebuit să se pronunțe azi în faza camerei preliminare în dosarul în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de deținere, a lui Adrian George Gâmbuțeanu, la data faptei director general al Regiei Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanța.
 
Azi, instanța de judecată a decis amânarea pronunțării pentru data de 14 aprilie 2021.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul a fost repartizat spre soluționare în mod aleatoriu completului de judecată prezidat de Marinela Mitan, judecător al Secției Penale din Tribunalul Constanța.
 
Potrivit DNA, Adrian George Gâmbuțeanu este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, dar și de luare de mită în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut printre altele că „inculpatul Gâmbuțeanu Adrian George, în calitatea menționată mai sus, „ar fi pretins de la 11 prestatori de servicii care colaborau cu Regia, direct sau prin intermediari, să facă donații/sponsorizări către filiala județeană a partidului din care făcea parte sau plăți către două societăți comerciale„.
 
„Reprezentanții celor două societăți făceau parte din cercul relațional al conducerii partidului din care făcea parte și inculpatul, fiind furnizori de materiale publicitare pentru campaniile electorale. În situația în care cei 11 oamenii de afaceri ar fi refuzat plata acelor sume de bani, inculpatul ar fi dispus să nu le mai fie achitate facturile ce aveau ca obiect serviciile prestate în beneficiul Regiei. Suma totală pretinsă de inculpat și plătită de furnizori în modalitățile mai sus ar fi în cuantum de 386.000 lei (128.000 lei donații/sponsorizări către partid, 102.000 lei plăți către una dintre societăți și 156.000 lei plăți către cealaltă). Faptele descrise ar fi fost săvârșite în perioada iunie 2011 - iunie 2013“, potrivit DNA.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii