Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Curții de Apel Constanța a convocat Adunărea Generală a Judecătorilor! Vizate, pensiile de serviciu ale judecătorilor

ro

01 Nov, 2022 16:49 1274 Marime text


Azi, 01 noiembrie 2022, la sediul Curții de Apel Constanța a avut loc ședința Adunării Generale a Judecătorilor, convocată de către președintele Curții de Apel Constanța, în temeiul art.7 pct.l lit.p din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, aprobat prin H.C.S.M. nr. 1375/2015, ari. 17 alin. 1 din același Regulament, având înscrisă în ordinea de zi: Aspecte de actualitate privind statutul magistraților și organizarea instanțelor.
 
După dezbateri și supunere la vot, cu unanimitate de voturi exprimate, Adunarea Generală a Judecătorilor Curții de Apel Constanța, în temeiul dispozițiilor art.16 lit. c) din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, aprobat prin H.C.S.M. nr. 1375/2015 cu modificările și completările ulterioare a hotărât:
 
„Solicită celorlalte puteri ale statului să respecte statutul constituțional al judecătorilor, ale cărui repere constituționale se regăsesc în prevederile art. 124 alin. (3) și art. 125 din Constituția României, și să își asume principiile stabilității și previzibilității acestui statut. Solicită executivului și legislativului să respecte principiul cooperării loiale între puterile statului, astfel încât orice demers legislativ privind modificarea condițiilor de acordare a pensiilor de serviciu ale judecătorilor să fie făcut cu consultarea reală și efectivă a sistemului judiciar, evitând afectarea statutului judecătorilor în funcție prin măsuri intempestive și populiste care ar afecta grav echilibrul sistemului judiciar și garanțiile de independență ale acestuia”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii