Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Adrian Gâmbuțeanu, fost director din CJC, poate fi eliberat condiționat!

ro

28 Apr, 2021 15:30 2078 Marime text
 

Adrian George Gâmbuțeanu, fostul director general al Regiei Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanța, poate fi eliberat condiționat!
 
Decizia a fost luată azi de Judecătoria Medgidia și poate fi contestată.
 
Oficial
 
În temeiul art. 587 C. pr. pen. cu aplic. art. 59 C.pen. 1968, admite propunerea de liberare conditionata a de?inutului G. A. G.. Dispune liberarea conditionata a condamnatului, detinut în Penitenciarul Constan?a - Poarta Alba pentru executarea pedepsei aplicate prin sentinta penala nr. 142/F/2016 a Curții de Apel București Sectia I Penala, mandat nr. 403/2019, daca nu este retinut sau arestat în alta cauza. În baza art. 272 rap. la art. 275 alin. 6 C.proc.pen., dispune avansarea din fondurile Ministerului Justitiei catre Baroul Constanta, a sumei de 313 lei, pentru av. Ioan Stela – delegație seria AV nr. 828/2021, cu titlu de onorariu aparator din oficiu. Cu drept de contestatie în 3 zile de la comunicare pentru procuror si condamnat. Pronuntata în camera de consiliu, azi 28.04.2021.
 
În executare
 
În dosarul directorilor din CJC, Adrian George Gâmbuțeanu a fost condamnat definitiv, prin decizia penală nr. 239 din 11.07.2019 a Înaltei Curte de Casație și Justiție, la o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.
 
Tot în acest dosar, Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat la zece ani de închisoare, pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.
 
Alt dosar
 
Recent, Adrian George Gâmbuțeanu a fost trimis în judecată într-un alt dosar, unde este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, dar și de luare de mită în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut printre altele că „inculpatul Gâmbuțeanu Adrian George, în calitatea menționată mai sus, „ar fi pretins de la 11 prestatori de servicii care colaborau cu Regia, direct sau prin intermediari, să facă donații/sponsorizări către filiala județeană a partidului din care făcea parte sau plăți către două societăți comerciale„.
 
„Reprezentanții celor două societăți făceau parte din cercul relațional al conducerii partidului din care făcea parte și inculpatul, fiind furnizori de materiale publicitare pentru campaniile electorale. În situația în care cei 11 oamenii de afaceri ar fi refuzat plata acelor sume de bani, inculpatul ar fi dispus să nu le mai fie achitate facturile ce aveau ca obiect serviciile prestate în beneficiul Regiei. Suma totală pretinsă de inculpat și plătită de furnizori în modalitățile mai sus ar fi în cuantum de 386.000 lei (128.000 lei donații/sponsorizări către partid, 102.000 lei plăți către una dintre societăți și 156.000 lei plăți către cealaltă). Faptele descrise ar fi fost săvârșite în perioada iunie 2011 - iunie 2013“, potrivit DNA.
 
Dosarul a fost repartizat spre soluționare în mod aleatoriu completului de judecată prezidat de Marinela Mitan, judecător al Secției Penale din Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii