Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:31 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă de taxi din Constanţa, delapidată! Zeci de maşini, vândute la preţuri derizorii

ro

04 Jun, 2018 00:00 2313 Marime text
Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au dispus condamnarea, în primă instanţă, a unui bărbat acuzat de delapidarea unui companii de taxi. Instanţa a dispus condamnarea cetăţeanului la pedeapsa de doi ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru comiterea infracţiunii de delapidare.
 
Cel în cauză a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanta sau la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, pe o perioadă de 120 de zile. În continuare, instanţa a dispus confiscarea de la bărbat a sumei de 178.807,21 de lei. Mai mult, inculpatul a fost obligat să achite suma de 24.382,8 lei, cu titlu de daune materiale.
 

Decizia Judecătoriei Constanţa nu este una definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.

 
În actul de sesizare a instanţei, document întocmit de procurorii din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, se arată că inculpatul ar fi înstrăinat în mod fraudulos şi în interes propriu 21 de autorizaţii taxi şi 22 de autoturisme din patrimoniul firmei de taxi, la preţuri derizorii. Ajuns în faţa magistraţilor, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor, aşa cum au fost ele expuse în rechizitoriu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii