Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:50 21 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie a fost condamnată pentru că şi-ar fi lovit doi dintre copii. Dosarul se va rejudeca

ro

09 Aug, 2019 00:00 1186 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a decis rejudecarea dosarului în care o femeie din Tulcea a fost condamnată în primă instanţă la un an şi o lună de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru rele tratamente aplicate minorilor şi violenţă în familie.
 
Dosarul a fost retrimis Judecătoriei Tulcea. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 16 octombrie.
 
Conform procurorilor din Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, femeia este acuzată că, în perioada 2014 - 2016, şi-ar fi lovit doi dintre copiii pe care îi are, aceştia având ulterior nevoie de îngrijiri de specialitate. Pe unul dintre cei mici, inculpata l-a lovit cu genunchiul în zona ochilor, iar celuilalt i-a aplicat în repetate rânduri mai multe palme în zona capului. Mai mult decât atât, cel din urmă a fost lovit de către inculpată cu o curea, un bici şi un lanţ şi ar fi fost înţepat cu o foarfecă.
 
Aproape de finele anului 2018, judecătorii din Tulcea au decis condamnarea femeii la un an şi o lună de închisoare cu suspendare sub supraveghere, stabilind un termen de supraveghere de trei ani. Instanţa a mai obligat-o pe inculpată să le achite propriilor copii aproximativ 10.000 de lei reprezentând daune morale.
 
Nemulţumiţi de decizia judecătorilor, procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care, aşa cum arătam şi mai sus, a decis rejudecarea dosarului.
 
Mai menţionăm că judecătorii primei instanţe au concluzionat că, în ciuda relelor tratamente la care au fost supuşi cei doi copii, nu se impune decăderea femeii din drepturile părinteşti. Şi asta pentru că minorul lovit cu genunchiul în zona ochilor a fost dus într-un centru de plasament, iar celălalt a împlinit între timp 18 ani, devenind astfel major.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii