Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Femeie condamnată pentru delapidarea Poştei Române

ro

16 Jun, 2018 00:00 2068 Marime text
Acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa de delapidarea Companiei Naţionale Poşta Română SA, o femeie din Constanţa a fost condamnată, în primă instanţă.
 
Judecătoria Constanţa a decis condamnarea inculpatei la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de delapidare. În continuare, inculpata a fost obligată să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Constanţa şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Femeia a fost obligată la plata către partea civilă Compania Naţională Poşta Română a sumei de 37.407,16 lei, la care se adaugă dobânda legală până la data plăţii efective, cu titlu de daune materiale. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă.
 
Recent, într-un alt caz, judecătorii din Constanţa au decis condamnarea unui diriginte al unui oficiu poştal din Tulcea. Acesta este suspectat că şi-ar fi însuşit sume din gestiunea oficiului poştal şi ar fi introdus fictiv sume la rândurile de mandate poştale achitate, respectiv mandate electronice achitate pe numele (…) (expeditor) în valoare de 16.400 de lei, pe numele (…) (expeditor) în valoare de 30.000 de lei, pentru diminuarea soldului scriptic din numerar din contul bănesc zilnic al unităţii pe care îl gestiona. Inculpatul ar fi folosit banii, spun procurorii, în interes personal, la jocurile de noroc.
 
În primă instanţă, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de un an de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Mai mult, inculpatul a fost obligat să achite Companiei Naţionale Poşta Română SA suma de 26.632,48 de lei, cu titlu de daune materiale.
 
Nemulţumiţi de decizia instanţei, reprezentanţii Companiei Naţionale Poşta Română SA au atacat hotărârea judecătoriei la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care a admis acţiunea promovată. Pe cale de consecinţă, magistraţii au dispus obligarea inculpatului să plătească părţii civile amintite suma de 26.632,48 de lei, cu titlu de daune materiale, şi dobândă legală aferentă, în sumă de 20.003,30 de lei, calculată de la data comiterii faptei prejudiciabile şi până la data de 30.09.2017, precum şi în continuare, până la plata integrală a prejudiciului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii