Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au visat la vacanţe în Grecia, Cambodgia, Marea Britanie şi Spania, însă au fost păcăliți. Judecătorii au amânat procesul

ro

15 Apr, 2020 00:00 1084 Marime text

Judecătorii Curții de Apel Constanța au stabilit un nou termen de judecată în dosarul în care o femeie de 66 de ani, din judeţul Constanţa, a fost condamnată în primă instanţă la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune. Procesul a fost amânat pentru luna mai.
 
Femeia este acuzată că a semnat contracte de comercializare pachete servicii turistice cu mai multe persoanele vătămate (pentru Grecia, Cambodgia, Marea Britanie şi Spania) şi a încasat de la acestea sumele contractuale reprezentând contravaloarea excursiilor solicitate.
 
În realitate, firma nu era asigurată, astfel că după intrarea societăţii în insolvenţă persoanele vătămate nu au putut să îşi recupereze sumele de bani, iar după încasarea sumelor de bani menţionate acestea nu mai au fost virate către furnizorul de servicii, astfel că respectivii clienţi nu au putut beneficia de pachetele de servicii de turism.
 
Revenind la decizia instanţei, Judecătoria Constanţa i-a interzis inculpatei dreptul să desfăşoare activităţi în cadrul agenţiilor, angajate în primul rând în vânzarea serviciilor de călătorie, excursie, transport şi cazare, atât către publicul larg, cât şi clienţilor comerciali, şi activitatea de pregătire a excursiilor ce sunt vândute prin intermediul agenţiilor de turism sau direct de către agenţi, cum ar fi tur-operatorii.
 
Inculpata a fost obligată să către achite părţilor civile din prezenta cauză aproximativ 7.500 de euro, cu titlu de daune materiale.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
 
O tânără din Constanţa a fost condamnată pentru tentativă la înşelăciune şi uz de fals

Interceptări! Zeci de constănţeni, felicitaţi de doi deţinuţi din Penitenciarul Slobozia, după ce au câştigat concursuri la care nu participaseră
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii