Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicușor Constantinescu, fostul șef al Consiliului Județean Constanța, probleme cu executarea silită

ro

11 Dec, 2021 00:00 2686 Marime text
  • Nicușor Constantinescu a contestat, în dosarul 23553/212/2020, executarea silită demarată față de el de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța.
  • Cazul s-a aflat inițial în atenția Secției Civile a Judecătoriei Constanța, însă completul C7, prezidat de magistratul     Laria Ioana Țigler, a decis respingerea acțiunii.
  • Dosarul a ajuns la Tribunalul Constanța, după ce Constantinescu a declarat apel împotriva hotărârii Judecătoriei Constanța.
 
Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, în prezent aflat în executrea unor pedepse cu închisoare dictate de judecători, a apelat la spirjinul instanței pentru a rezolva problemele pe care le are cu executarea silită.
 
Mai exact, acesta a contestat, în dosarul 23553/212/2020, executarea silită demarată față de el de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța.
 
Potrivit Hotărârii nr. 6626/2021 a Judecătoriei Constanța, document citat pe Jurindex, fostul președinte al CJC a solicitat „anularea executării silite ce face obiectul Dosarului de executare silită nr. (...)/08.02.2012, anularea tuturor actelor de executare efectuate în dosar, anularea titlurilor executorii în temeiul cărora s-a început executarea silită, restituirea taxei judiciare de timbru; întoarcerea executării silite și repunerea părților în situația anterioară; suspendarea executării silite până la soluționarea definitivă a dosarului de executare, cu cheltuieli de judecată“.
 
Cazul s-a aflat inițial în atenția Secției Civile a Judecătoriei Constanța, însă completul C7, prezidat de magistratul  Laria Ioana Țigler, a decis respingerea acțiunii.
 
Acum, dosarul a fost recent înregistrat pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța, în urma apelului declarat de fostul președinte CJC.
 
Din explicațiile judecătorilor
 
În motivarea hotărârii de respingere a contestației, magistrații Judecătoriei Constanța au arătat în Hotărârea nr. 6626/2021 că „în ceea ce privește lipsa titlurilor de creanță, analizând dosarul de executare depus de intimată, instanța constată că pe lângă somații, titluri executorii și dovezile de comunicare sunt depuse și titlurile de creanță, respectiv extrase de pe dispozitivele care privesc cheltuielile judiciare“.
 
De asemenea, judecătorii au mai spus că „instanța reține că, potrivit Decizia nr. 3/2016 privind examinarea recursului în interesul legii formulat de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a stabilit că în interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 87 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (această fiind legea aplicabilă în speță contestatorului, fiind încarcerat după intrarea în vigoare a acesteia), veniturile realizate ca urmare a muncii prestate de persoanele aflate în executarea unor pedepse privative de libertate pot fi poprite pentru executarea unor creanțe fiscale stabilite prin hotărârile de condamnare“.
 
Mai departe, magistrații au concluzionat că „având în vedere că creanțele fiscale urmărite de intimată sunt stabilite prin hotărâri de condamnare, instanța reține că acestea pot fi poprite, contrar celor reținute de contestator, însă cu respectarea cotelor din sumele de bani cuvenite persoanelor condamnate prevăzute de Legea nr. 254/2013, apărările contestatorului în acest sens, fiind neîntemeiate“.
 
Hotărârea nr. 6626/2021 a fost atacată în apel de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, așa încât acum dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Constanța, unde nu s-a fixat încă data primei înfățișări.
 
Sursa motivare: www.rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
În baza unor sentințe judecătorești, CJC a instituit noi decizii de poprire pe conturile lui Nicușor Constantinescu (document)
 
Opt ani pentru Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC
Dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“ ar putea fi rejudecat! Cererea, admisă în principiu

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii