Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar constănțean, băgat în arest și condamnat după ce a furat un portofel cu 50 de lei în el

ro

19 Nov, 2019 00:00 1756 Marime text
Judecătorii de la Tribunalul Militar București și-au motivat decizia privind condamnarea unui soldat în cadrul U.M.02053 Constanța la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Decizia Tribunalului Militar București nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea Militară de Apel București.
 
În rechizitoriul cauzei, procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București arată că, la jumătatea lunii iulie, în jurul orelor 15.30, în timp ce persoana vătămată se deplasa pe trotuarul străzii Dezrobirii din municipiul Constanța, a fost acostată din spate de către inculpat, care i-a smuls din mână un portofel ce conținea documente și suma de 52 lei. Ulterior, militarul a fugit, fiind prins de un cetățean care se afla în apropiere.
 
În fața magistraților, a recunoscut săvârșirea faptei și a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor noi prezentate.
 
Pe lângă cei trei ani de închisoare cu suspendare, militarul constănțean a fost obligat, printre altele, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare în cadrul uneia dintre următoarele instituții: Serviciul Public de Asistență Socială Căminul Pentru Persoane Vârstnice Constanța, jud. Constanța sau R.A Județeană de Drumuri și Poduri Constanta, Constanța, la alegerea consilierului de probațiune.
 
Așa cum arătam și mai sus, decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea Militară de Apel București.    
 
Citește și:
 
MApN, întâlnire cu structurile asociative ale personalului militar în activitate, rezervă, retragere și ale veteranilor de război

Instigare publică și incitare la ură sau discriminare Un militar de la UM 0764 din Portul Constanța, scos de sub urmărire penală

Un subofițer ISU din județul Dâmbovița, trimis în judecată pentru luare de mită

România va participa la Jocurile Mondiale Militare. Sportivii, primiți de conducerea Statului Major al Apărării

Medic militar trimis în judecată pentru luare de mită. Ce se va întâmpla azi la Tribunalul București
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii