Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistratul Cătălin Jigău, fost președinte al Judecătoriei Constanța, și-a cerut transferul la Curtea Militară de Apel București. Răspunsul CSM

ro

30 Nov, 2023 17:00 1023 Marime text
Tribunalul Militar Iași - sursa foto: Portalul Instanțelor de Judecată
  • Solicitarea magistratului constănțean a fost analizată în ședința Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.
Magistratul Cătălin Jigău, fostul președinte al Judecătoriei Constanța, judecător al Secției Penale a Curții de Apel Constanța, transferat la Tribunalul Militar Iași începând cu data de 1 septembrie 2023, și-a cerut transferul la Curtea Militară de Apel București.
 
Solicitarea magistratului constănțean a fost analizată în ședința Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.
 
În urma analizării cererii de transfer, membrii Secției pentru Judecători au decis respingerea acesteia.
 
Amintim, magistratul Cătălin Jigău a fost președintele Judecătoriei Constanța în urma numirii sale pe funcție de către Secția pentru judecători a CSM prin HCSM 767/2018.
 
Mandatul său a fost de trei ani și s-a încheiat la data de 15 iulie 2021, ulterior judecătorul continuându-și activitatea în cadrul Secției penale și pentru cauze penale cu minori și de familie a Curții de Apel Constanța.
 
Înainte de a obține transferul la instanța militară din Iași, magistratul Cătălin Jigău era președintele completului de la Curtea de Apel Constanța care analiza dosarul ce îl vizează pe Cristian Radu, primarul din Mangalia.
 
Ulterior transferului său, dosarul a fost repartizat aleatoriu unui alt complet de judecată.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Judecătorul Cătălin Jigău, de la Curtea de Apel Constanța, pleacă la Tribunalul Militar Iași! (DOCUMENTE)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii