Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost jandarm constănțean, condamnat pentru corupere sexuală a minorilor

ro

18 Mar, 2023 16:09 1911 Marime text
 Foto cu rol ilustrativ!
 
Foto cu rol ilustrativ!
 
  • Fostul subofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 625/P/2020 din 24.08.2020 al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.  
  • Instanța a aplicat inculpatului pedeapsa de doi ani închisoare. 
  • Tribunalul a dispus suspendarea executării pedepsei de doi ani de închisoare sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de doi ani. 
  • Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Caz șocant în Constanța, soluționat de judecătorii militari! Trimis în judecată de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, un fost subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, acuzat de săvârșirea a două infracţiuni de corupere sexuală a minorilor, a fost condamnat în primă instanță!
 
Inculpatul a luat doi ani de închisoare cu suspendare, însă decizia nu este una definitivă.
 
Fostul subofiţer a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 625/P/2020 din 24.08.2020 al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. 
 
În primă instanță, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de un an și șase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de corupere sexuală a minorilor.
 
Magistrații l-au condamnat pe același inculpat la pedeapsa de un an și șase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de corupere sexuală a minorilor.
 
Instanța a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de un an și şase luni de închisoare, la care se adaugă un spor de 6 luni închisoare, inculpatul urmând a fi condamnat la pedeapsa rezultantă de doi ani închisoare.
 
Tribunalul a dispus suspendarea executării pedepsei de doi ani de închisoare sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de doi ani.
 
Inculpatul a fost obligat ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
 
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanța la datele fixate de acesta;
 
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
 
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
 
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
 
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcția Gestionare Servicii Publice Constanţa, Primăria Constanța, sau la R.A Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanta.
 
Judecătorii au dedus din durata pedepsei durata reținerii, pe o perioadă de 24 ore, începând cu data de 04.08.2020, ora 16:40, până în data de 05.08.2020, ora 16:40 și durata arestului preventiv din data de 05.08.2020 până în 16.09.2020.
 
În final, magistrații au admis în parte acţiunea civilă formulată în numele părților civile minore (...), prin reprezentanți legali, și l-au obligat pe inculpat la plata în favoarea părților civile, a sumei de câte 20.000 lei, reprezentând despăgubiri pentru daunele morale suferite.
 
Decizia nu este una definitivă, ea fiind contestată la instanța superioară!
  
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Fost angajat al ISU Dobrogea, sub control judiciar!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii