Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Mitrea, fostul șef al Apelor Dobrogea Litoral, condamnat pentru luare de mită. Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen

ro

27 Oct, 2017 00:00 2425 Marime text
Judecătorii Curții de Apel Constanța au stabilit primul termen (7 decembrie) în apelul dosarului în care Marian Mitrea, fostul director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, a fost condamnat, pentru luare de mită.
 
Marian Mitrea a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției. Recent, Tribunalul Constanța, în primă instanță, a dispus condamnarea fostului director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Fostul director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral a fost obligat, pe durata termenului de supraveghere, să se prezinte la Serviciul de Probațiune Constanța, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
 
Tribunalul Constanța i-a mai impus lui Mitrea să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanței.
 
„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Mitrea Marian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Munca neremunerată în folosul comunității se execută în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța sau în cadrul Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanța, județul Constanța, iar numărul zilnic de ore se va stabili potrivit legii de executare a pedepselor“, conform minutei. Tribunalul Constanța a dispus confiscarea specială, de la inculpat, în folosul statului, a sumei de 375.000 de lei, „dobândită prin săvârșirea faptei prevăzute de legea penală“, așa cum se menționează și în minuta instanței.
 
Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Constanța atât de Marian Mitrea, cât și de procurorii DNA.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii