Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:12 26 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanţa decide joi libertatea lui Marian Mitrea, fostul şef al Apelor Dobrogea Litoral

ro

12 Mar, 2019 00:00 637 Marime text
Marian Mitrea, fostul şef al Apelor Dobrogea Litoral, a solicitat, ieri, la Tribunalul Constanţa, să fie eliberat condiţionat! Magistraţii au amânat pronunţarea pentru data de 14 martie.
 
În decembrie 2017, Curtea de Apel Constanţa a decis condamnarea lui Marian Mitrea, fostul şef al Apelor Dobrogea Litoral, la trei ani de închisoare cu executare.
 
Marian Mitrea a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei. În primă instanţă, Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, a dispus condamnarea fostului director al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada martie - aprilie 2010, inculpatul Mitrea Marian, în calitate de director al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, a pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale un procentaj de 8% din sumele pe care respectiva societate urma să le încaseze de la Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, din cele trei contracte de execuţie lucrări aflate în curs de derulare. Banii, reprezentând echivalentul sumei de 3.630.392 de lei, au fost pretinşi de inculpat pentru a nu le crea oamenilor de afaceri probleme în derularea contractelor şi pentru efectuarea la timp a plăţilor. Valoarea cumulată a celor trei contracte încheiate de societatea respectivă cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a fost în valoare totală de 90.415.021 de lei fără TVA“.
 
„Pentru a disimula banii reprezentând obiectul mitei, în perioada aprilie-mai 2010, reprezentaţii societăţii beneficiare a contractelor au virat unei alte firme, în 6 tranşe, suma de 421.141 de lei, ca urmare a înţelegerii prealabile dintre inculpatul Mitrea Marian şi administratorul acelei societăţi. Ulterior, până la sfârşitul anului 2010 şi după plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, inculpatul Mitrea Marian a primit efectiv de la administratorul firmei respective, în 4-5 tranşe, suma de 240.000 lei. În perioada iunie 2010 - ianuarie 2012, în aceeaşi modalitate şi în derularea aceloraşi trei contracte, inculpatul Mitrea Marian a primit de la reprezentanţii aceleiaşi societăţii comerciale, prin intermediul unei alte firme, în mai multe tranşe, suma de 135.000 de lei. În ambele împrejurări, sumele cu titlu de mită au fost remise inculpatului în diverse locuri stabilite de acesta pe raza municipiului Constanţa (sediul unei societăţi comerciale, domiciliul unei rude etc.).
 
În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătoare a popririi asupra sumei de 375.000 lei depusă la o unitate bancară pe numele inculpatului Mitrea Marian“, potrivit DNA.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii