Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:39 16 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți foști proprietari de garaje, dați în judecată de Primăria Constanța. Azi, un nou termen

ro

26 Apr, 2021 00:00 1275 Marime text
  • În ultimii trei ani, aproximativ 600 de garaje au fost dezafectate iar în locul lor au fost amenajate parcări, potrivit datelor puse la dispoziție de Primăria Constanța.


Azi, la Tribunalul Constanța este programat un nou termen în dosarul în care Primăria Constanța a dat în judecată 15 foști proprietari de garaje aflate pe raza municipiului.

Cei în cauză au fost acționați în instanță pentru ca Primăria Constanța să își recupereze cheltuielile de judecată dintr-un alt dosar civil. Acest proces a fost intentat de cetățeni care au contestat în instanță notificările prin care Primăria Constanța și Poliția Locală le-au adus la cunoștință că trebuie să demoleze garajele.

Tribunalul Constanța a respins acțiunea cetățenilor și a menținut decizia Primăriei Constanța, hotărând demolarea garajelor.

Ca urmare a deciziei Tribunalului Constanța, Primăria Constanța i-a chemat la judecată pe foști proprietari de garaje pentru a-și recupera cheltuielile de judecată.

O mare parte din respectivele garaje erau amplasate în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța.

În procesul cu privire la demolarea garajelor, constănțenii au arătat că plătesc taxa pe garaj.

De asemenea, tot din actele notariale, cât și din chitanțele/notificările anexate, rezulta că toate garajele au un cod unic de înregistrare și sunt luate în evidențele Serviciului Public de Impozite, Taxe și Alte Venituri ale Bugetului Local Constanța.

Astfel, atât constructorii inițiali, cât și succesorii în drepturi, au achitat și achită și în prezent taxa pe garaj, taxa care se face venit la bugetul local al municipiului local.

La sfârșitul anului 2019 însă, reclamanții au fost notificați de Primarul Municipiului Constanța, cât și de Direcția Generală Poliția Locală.

Ulterior, ca urmare a deciziei Tribunalului Constanța, toate garajele au fost demolate.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Totul s-ar putea decide azi!
Cum și-au salvat mai mulți cetățeni garajele de la demolare! Primăria Constanța nu renunță la proces


Constanța
Peste 550 de garaje, dezafectate în ultimii trei ani 

Ti-a placut articolul?

Comentarii