Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Terenuri eliberate de garaje transformate în parcări. În ce zone au fost amenajate spații de parcare

ro

06 Apr, 2022 17:35 1804 Marime text
Parcare Aleea Tomonei Constanța. Foto: Primăria ConstanțaZonele rezidențiale sunt reconfigurate constant pentru ca spațiul urban să fie utilizat cât mai eficient, informează Primăria Constanța. Terenurile eliberate de construcțiile provizorii care strică imaginea orașului sunt transformate în parcări, în avantajul întregii comunități.

Pe strada Viorelelor din cartierul Poarta 6, porțiunea carosabilă eliberată de garaje a fost reamenajată prin lucrări de pregătire a suprafețelor și asfaltare. Pentru a crește rezistența căii de rulare, s-au turnat două straturi de asfalt, binder și uzură.

Pe același tip de amplasament au fost create noi locuri de parcare pe bulevardul 1 Mai Vechi, la intersecția cu aleea Timonei. Reamenajarea suprafeței carosabile s-a extins și pe terenul delimitat de blocurile PM3 și C4.

„Primăria Municipiului Constanța continuă să identifice amplasamente pe care se pot amenaja parcări rezidențiale. În cartierul Baba Novac, se construiește o parcare pe aleea Poet Alexandru Gherghel. Infrastructura terenului este consolidată, în etapa premergătoare asfaltării.

De asemenea, echipele Confort Urban intervin cu utilaje pentru refacerea suprafețelor pe strada Farului, la intersecția cu strada Docherilor, unde se va amenaja o parcare în locul garajelor demolate.

Spațiile destinate parcării autovehiculelor vor putea fi rezervate de locuitorii din zonă pe platforma online https://parcari.primaria-constanta.ro“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii