Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:27 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litigiul dintre Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța și municipalitate, amânat de judecători

ro

26 Mar, 2021 00:00 1448 Marime text
  • Motivul care a stat la baza amânării procesului a fost pentru ca reprezentanții spitalului să precizeze dacă instituția își însușește cererea de apel formulată de avocatul acesteia.
  • Reprezentanții Spitalului Clinic de Căi Ferate Constanța au solicitat ca instanța să dispună „lăsarea în deplină administrare și posesie“ a terenului de 9.894,27 mp din Bulevardul 1 Mai.
  • Următoarea înfățișare este fixată pentru data de 26 mai 2021, de la ora 9.00, cazul aflându-se în atenția completului AC1 Apel, format din magistrații Mihaela Virginia Ganea și Gabriel Sandu Lefter.
Curtea de Apel Constanța a amânat procesul în care Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța a dat în judecată municipalitatea.
 
Motivul care a stat la baza amânării procesului a fost pentru ca reprezentanții spitalului să precizeze dacă instituția își însușește cererea de apel formulată de avocatul acesteia.
 
Următoarea înfățișare este fixată pentru data de 26 mai 2021, de la ora 9.00, cazul aflându-se în atenția completului AC1 Apel, format din magistrații Mihaela Virginia Ganea și Gabriel Sandu Lefter.
 

„Eventuala restrângere a obiectului judecății“

 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, unitatea spitalicească a chemat la judecată municipalitatea, revendicând suprafața de aproape 9.900 de metri pătrați.
 
Reprezentanții Spitalului Clinic de Căi Ferate Constanța au solicitat ca instanța să dispună „lăsarea în deplină administrare și posesie“ a terenului de 9.894,27 mp din Bulevardul 1 Mai.
 
În primă instanță, Tribunalul Constanța a hotărât că cererea reprezentanților unității medicale este neîntemeiată și au respins-o ca atare.
 
În replică, avocații spitalului au declarat apel împotriva acestei hotărâri, iar cazul a ajuns acum în atenția Curții de Apel Constanța.
 
Totuși, magistrații de la Curte au decis amânarea cauzei pentru ca spitalul să precizeze „dacă își însușește cererea de apel formulată de avocat fără delegație la dosar“.
 
De asemenea, instanța a acordat termenul și „pentru a da posibilitate apelantului reclamant (nr., Spitalul CF Constanța) să formuleze precizări asupra eventualei restrângeri a obiectului judecății“.
 

Acțiunea în revendicare, respinsă

 
Amintim, în primă instanță, după analizarea tuturor actelor depuse la dosarul cauzei, judecătorii Tribunalului Constanța au respins acțiunea în revendicare a Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța.
 
Astfel, pe fondul cauzei, instanța Tribunalului Constanța a ajuns la concluzia că acțiunea în revendicare este neîntemeiat.
 
 „În cauză, singurul motiv invocat în susținerea cererii introductive de instanță este lipsa titlului de proprietate al pârâților Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local Constanța și nerespectarea dreptului de folosință al reclamantei asupra bunului imobil menționat“, se arată în hotărârea Tribunalului Constanța, citată pe Jurindex.
 
„Or, în condițiile în care dreptul de proprietate aparține unor persoane fizice  a căror titluri de proprietate nu sunt contestate în cauză, pretinsa tulburare a exercitării unui eventual drept de administrare al reclamantului nu îi poate fi imputată pârâților“, au conchis judecătorii.
 
În condițiile în care hotărârea a fost atacată în apel, procesul continuă acum la Curtea de Apel Constanța.
 
Citește și:

Municipiul Constanța, dat în judecată de Spitalul Clinic de Căi Ferate, pentru terenul din Bulevardul 1 Mai. Prima decizie!
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii