Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Euro Vial Residence a făcut apel în procesul deschis împotriva Nordis Management SRL

ro

24 Oct, 2023 17:00 2423 Marime text
  • Conform minutei primei instanțe, prin cererea înregistrată la data de 18.03.2022 pe rolul Judecătoriei Constanţa, reclamanta S.C. Euro Vial Residence S.R.L., a solicitat în contradictoriu cu pârâta Nordis Management S.R.L. să se pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract de servitute de trecere, cu titlu gratuit, pentru o perioada de 99 de ani; cu cheltuieli de judecată.
 
 
La Tribunalul Constanța a fost înregistrat recent dosarul 7500/212/2022 prin care Euro Vial Residence SRL a chemat în instanță Nordis Management SRL și De Silva Intermed SRL.
 
Procesul se află în stadiul de apel, după ce Judecătoria Constanța a respins pe fond cererea de chemare în judecată. Dosarul de la Tribunal s-a înregistrat pe 17 octombrie 2023, iar obiectul este „Hotărâre care să țină loc de act de vânzare-cumpărare”. Nu a fost stabilit termen.
 
Conform minutei primei instanțe, prin cererea înregistrată la data de 18.03.2022 pe rolul Judecătoriei Constanţa, reclamanta S.C. Euro Vial Residence S.R.L., a solicitat în contradictoriu cu pârâta Nordis Management S.R.L. să se pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract de servitute de trecere, cu titlu gratuit, pentru o perioada de 99 de ani; cu cheltuieli de judecată.
 
În fapt, între Euro Vial Residence S.R.L SRL, De Silva Intermed SRL şi Nordis Management SRL a intervenit promisiunea privind constituirea unui drept de servitute, având ca obiect promisiunea de constituire, cu titlu gratuit, a unui drept de servitute de trecere pentru o perioada de 99 de ani asupra fondului aservit, pentru a asigura fondului dominant accesul la drumul public.
 
La data încheierii contractului, proprietar al fondului aservit era De Silva Intermed SRL, care se afla într-un raport juridic în vederea vânzării imobilului către Nordis Management SRL.
 
Analizând conținutul promisiunii încheiate între părți, instanța constată că promisiunea a fost încheiată întradevăr între entități care desfășoară activități lucrative, așa cum am arătat în cele reținute în prezentarea stării de fapt, această promisiune constituindu-se cu titlu gratuit, pe o perioadă de 99 de ani, reținând instanța că aceasta promisiune are natura juridica a unei liberalități și față de această împrejurare instanța va reține că pertinenta apărarea pârâtei în sensul că lipsește cauza acestui act juridic. Totodată, instanța reține din cuprinsul promisiunii astfel cum a fost redactată că nu a fost stipulat un termen de perfectare a contractului de constituire a dreptului de servitute, instanța reținând că clauza inserată la art 4.3, in sensul că ”părțile promit să constituie dreptul de servitute pentru o perioadă de 99 de ani și cu titlu gratuit”, ce se va putea stinge în condițiile prevăzute la art. 770 cod Civ după emiterea certificatului de urbanism”, nu constituie un termen cert stipulat de perfectare a contractului.
 
Nu este primul proces între firmele amintite mai sus. Amintim că Nordis Management SRL a chemat în instanță Euro Vial Residence SRL într-un dosar care are ca obiect plângere împotriva încheierii de carte funciară. Dosarul a fost pe rolul Judecătoriei Constanța, unde acțiunea a fost respinsă de judecători pe 16 decembrie 2021. Pe 28 ianuarie 2022 a fost înregistrat apelul depus de către Nordis.
 
Despre Euro Vial Residence SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 13 septembrie 2023, Euro Vial Residence SRL a fost înființată în 2017, are sediul social în Constanța, pe strada Nicolae Filimon, nr. 23 și se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.
 
Firma are mai multe puncte de lucru în Constanța, Mamaia, Năvodari și București.
 
Euro Vial Residence SRL este deținută de Ion Virgil Lixandru și Laurențiu Mugurel Manta și administrată de Nelu Voicilă.
 
În 2022, Euro Vial Residence SRL a declaat 28 de angajați, profit peste 1,43 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 18,63 de milioane de lei.
 
Cifrele De Silva Intermed
 
Potrivit termene.ro, compania De Silva Intermed a fost înființată în 1992 și are sediul social în București, Sectorul 1, pe strada Daniel Danielopolu, având ca obiect de activitate „comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun“.
 
Pachetul majoritar de acțiuni (99,99%) este deținut de De Silva Group Holding DSG SRL, ceilalți acționari fiind Meda de Silvania Călina și Virgil Călina, ultimul fiind, totodată, și administratorul De Silva Intermed.
 
Pentru anul 2022, firma a raportat 62 de salariați, o cifră de afaceri de 108 milioane lei și un profit de 24,4 milioane lei.
 
Meda de Silvania Călina mai apare în firmele D&L Co. SRL, RTH Premium Services SRL, De Silva Exclusiv SRL, De Silva Group Holding DSG SRL. Virgil Călina apare în &L Co. SRL, RTH Premium Services SRL, BT Printing Total SRL, De Silva Exclusiv SRL, Mamaia AV Resort SRL, De Silva Group Holding DSG SRL, Natural Farm INT. SRL, Villa Valleverde SRL. De Silva Group Holding DSG SRL este asociat în D&L Co. SRL, RTH Premium Services SRL și De Silva Exclusiv SRL.
 
Despre Nordis Management SRL
 
Potrivit Termene.ro, asociații Nordis Management SRL sunt Vladimir Răzvan Ciorbă și Mapp Development SRL, fiecare cu câte 46 % și Mihai Alexandru, cu 8%.
 
Administrator este Gheorghe Emanuel Poştoacă.
 
Vladimir Răzvan Ciorbă apare în Nordis Hotel SRL, Gusto Bazaar SRL, Hathor Trading Estate SRL, Nordis Best Construct SRL, Nordis View SRL, Nordis Management SRL, Car Studio Detailing SRL, Nobileo Real Estate SRL și în Nordis Beach SRL, iar în trecut a figurat în Xyz Prosper Construct SRL și în Gefam Prod SRL, ambele radiate.
 
Vladimir Răzvan Ciorbă este căsătorit Laura Ciorbă-Vicol, deputat PSD, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților.
 
Mapp Development SRL
 
Mapp Development SRL are sediul social tot în Bucureşti Sectorul 1, se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară și este controlată de asociații: Gheorghe Emanuel Poştoacă, cu 67 %, Daniel-Ovidiu Penciuc, Nicolae-Cristian Poştoacă și Florin Alexandru Poştoacă, fiecare deținând câte 11 %.
 
Mihai Alexandru apare în Nordis Hotel SRL, Mihai & Mihai Imob Investments SRL, Nordis View SRL și în Nordis Management SRL.
 
Potrivit Termene.ro, Mapp Development SRL apare în Addicted Evolution SRL, Nordis Herastrau SRL, Nordis Travel SRL, Nordis Building Management SRL, Bluesky Favorit SRL, Nordis Property Services SRL și în Nordis Brasov SRL.
 
Asta în timp ce Poștoacă Gheorghe Emanuel apare, potrivit Termene.ro, în Nordis Hotel SRL, Nordis View SRL, MAPP Development SRL, Soffa Development SRL, Nobileo Real Estate SRL, Nordis Herastrau SRL, Nordis Mamaia SRL, Nordis Property Services SRL și în Nordis Brasov SRL.
 
În trecut a figurat în Engage Marketing Solutions SRL, radită.
 
Cu un număr mediu de angajați de 77, Nordis Management SRL a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri netă de 76.938.566 de lei și un profit net de 476.539 de lei.
 
 
PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
Judecătorii anunță azi dacă Nordis Management SRL intră sau nu în insolvență! Numărul creditorilor a crescut la 24
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii