Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia, propus vice în continuare al Tribunalului Constanța

ro

23 Oct, 2023 17:19 1147 Marime text
  • Marius Cătălin Croitoru este președintele desemnat al Judecătoriei Medgidia.
  • Judecătorul asigură totodată una dintre cele două funcții de vicepreședinte al Tribunalului Constanța, începând cu luna mai 2023, în urma delegării primite de la CSM în acest sens.
Magistratul Marius Cătălin Croitoru, președintele de drept al Judecătoriei Medgidia și vicepreședintele delegat al Tribunalului Constanța, a fost propus în continuare vice delegat al Tribunalului.
 
Propunerea privind prelungirea delegării magistratului pe funcția de conducere din Tribunalul Constanța va fi analizată de Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul ședinței din 26 octombrie 2023.
 
Dacă va fi admisă propunerea, delegarea magistratului va fi prelungită cu maxim șase luni.
 
Amintim, Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia, a fost delegat vicepreședinte al Tribunalului Constanța începând cu luna mai 2023.
 
De asemenea, magistratul este delegat pe o funcție de execuție în cadrul Tribunalului Constanța.
 
Înainte de a veni la Tribunalul Constanța, pe funcția de vicepreședinte, judecătorul Marius Cătălin Croitoru a obținut reorganizarea Judecătoriei Medgidia ca instanță cu două secții, civilă și penală.
 
Când se afla la Judecătoria Medgidia, magistratul a dispus, în primă instanță, pe 28 iunie 2022, condamnarea primarului Valentin Vrabie la un an și șapte luni închisoare cu executare.
 
Sentința de condamnare a primarului Vrabie a fost modificată la Curtea de Apel Constanța, care a decis pe 10 octombrie 2023, definitiv, condamnarea primarului la închisoare cu suspendare. Hotărârea a fost luată de completul format din magistrații Ileana Anastasiu, Marius Cristian Epure și Ștefania Pîrlogea.
 
Printre dosarele soluționate de magistratul Marius Cătălin Croitoru la Tribunalul Constanța se numără și cel în care s-a menținut soluția de clasare pronunțată de DNA Constanța față de primarul Vergil Chițac și prefectul Silviu Coșa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Judecătoria Medgidia se plasează după Judecătoria Deva ca volum de activitate, spune Consiliul Superior al Magistraturii (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii