Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii de la Curte, așteptați să se pronunțe legat de suspendarea Regulamentului Zonei Peninsulare, pe care Tribunalul l-a anulat

ro

10 Apr, 2023 00:00 1105 Marime text
  • Între timp, la finele lunii martie 2023, judecătorii de la Tribunal au decis deja că se impune anularea regulamentului, urmând să motiveze această decizie.
Dosarul care vizează suspendarea Regulamentului Zonei Peninsulare din Constanța va fi deschis de judecătorii Curții de Apel Constanța, după ce magistrații de la Tribunal au decis deja că se impune nu numai suspendarea acestuia, dar și anularea lui!
 
Dosarul a ajuns la Curtea de Apel după ce Consiliul Local Constanța, prin avocații săi, a atacat în recurs decizia Tribunalului favorabilă rezidenților, care solicitaseră suspendarea regulamentului până la soluționarea definitivă a cererii de anulare a acestuia.
 
Între timp, la finele lunii martie 2023, judecătorii de la Tribunal au decis deja că se impune anularea regulamentului, urmând să motiveze această decizie.
 
Mai trebuie spus că decizia de anulare poate fi, la rândul său, atacată de către CLC la Curtea de Apel, existând un termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, printre motivele care au determinat Tribunalul să suspende regulamentul s-a aflat și cel legat de lipsa avizelor de la poliția rutieră pentru închiderea drumurilor cu stâlpișori ficși:
 
„În ceea ce privește susținerea reclamanților privind lipsa avizulului poliției rutiere pentru restricții pe drumuri publice, instanța reține că potrivit art. 5 alin.7 din O.U.G. nr. 195/2002: ″Orice măsură de restricție a circulației pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu avizul poliției rutiere.″ În cauza de față prin actul normativ a cărui suspendare se solicită se stabilesc zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile în Zona Peninsulară, fiind astfel instituite măsuri de restricție a circulației pe drumurile publice. Pârâtul Consiliul Local Constanța a depus documentația care a stat la baza emiterii actului atacat, dar printre aceste înscrisuri nu se regăsește și avizul poliției rutiere, astfel că pare întemeiată critica reclamanților cu privire la acest aspect“, spune instanța în hotărârea atacată de avocații CLC.
 
În întreg acest context, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel privind suspendarea regulamentului, cu atât mai mult cu cât, cel mai probabil, Consiliul Local va ataca la Curte și decizia de anulare a regulamentului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
În urmă cu scurt timp
Regulamentul Peninsulei Constanța, anulat de judecători! (MINUTA)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii