Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înșelăciuni cu iz imobiliar la Constanța! Prejudiciul este imens. S-a lăsat cu o arestare

ro

23 Nov, 2022 14:15 9535 Marime text


Judecătoria Constanța a dispus, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, arestarea preventivă a unei femei suspectată de înșelăciune.
 

„În baza art. 226 C.proc.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. În baza art. 223 alin. (2) C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatei (....), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18.11.2022 şi până la data de 17.12.2022, inclusiv. În baza art. 230 C.proc.pen., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Respinge, ca neîntemeiată, cererea inculpatei de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu“.

 
Mandatul de arestare a fost menținut și de judecătorii de la Tribunalul Constanța.
 
Inculpata este suspectată că, în perioada 31.10.2019 – mai 2022, a indus și menținut în eroare o persoană prezentând ca fiind adevărată situația ca 3 apartamente din Constanța încă fac obiectul unei expertize silite demarate de către ANAF, deși acestea au fost executate silit în 2019, cu scopul de a obține pentru sine un folos material injust, ce a fost obținut, provocând un prejudiciu în valoare de 90.000 de euro.
 
Mai mult, inculpata este suspectată că, în perioada iulie – august 2022, atribuindu-și calitatea mincinoasă de angajat al ANAF, a indus în eroare două persoane prezentându-le ca adevărată fapta mincinoasă că un apartament din oraș face obiectul unei executări silite ale AJFP Constanța, deși acest fapt nu era adevărat, în scopul de a obține pentru sine un folos materiale injust, ce a fost obținut, provocând un prejudiciu în echivalentul sumei de 29.500 de euro, din care a restituit suma de 16.500 de euro.
 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 
Potrivit unor surse, în trecut, femeia a fost cercetată și ulterior condamnată în dosarul în care mai multe persoane ar fi pretins diverse sume de bani, în schimbul cărora ar fi trebuit să intervină pe lângă diverşi angajaţi din administraţia locală pentru acordarea unor locuinţe ieftine.       
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa!
 
Prin decizia de condamnare, instanţa a dispus anularea înscrisurilor „falsificate“, conform minutei judecătorești, înlăturând din cuprinsul sentinţei penale apelate dispoziţiile privind anularea adeverinţei nr. 4283 din 28.10.2008, purtând antetul RAEDPP, şi a altor adeverinţe.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii