Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:13 05 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant în Constanţa Un deţinut proaspăt eliberat condiţionat din penitenciar a comis-o din nou. Şantaj cu fotografii indecente

ro

21 Mar, 2019 00:00 1584 Marime text
Judecătoria Constanţa a decis condamnarea unui deţinut proaspăt eliberat condiţionat din penitenciar la aproximativ doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă. Infracţiunea dedusă judecăţii a fost comisă în termenul de supraveghere al liberării condiţionate.  Decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care a stabilit primul termen pe data de 19 aprilie. 
 
Analizând materialul probator administrat în cauză, instanţa a reţinut că, la începutul lunii decembrie 2018, o tânără a cunoscut prin intermediul reţelelor de socializare o persoană de sex masculin, care avea cont de utilizator (…), identificat ulterior în persoana inculpatului (…), cu care a purtat diverse discuţii, legând astfel o prietenie.
 
Discuţiile au fost purtate prin intermediul aplicaţiilor WhatsApp şi Instagram, ocazie cu care, la solicitarea inculpatului, persoana vătămată i-a trimis acestuia fotografii în care apărea dezbrăcată.
 
De asemenea, în seara de (…)2018, persoana vătămată a fost de acord cu efectuarea unui apel video prin intermediul aplicaţiei WhatsApp, în timp ce era îmbrăcată numai în lenjerie intimă, timp în care inculpatul i-a cerut să se mângâie în zonele intime, lucru care s-a întâmplat.
 
În ziua de (…).2018, în jurul orei 10.00, persoana vătămată (…) a fost contactată de inculpatul (…) care i-a comunicat că va difuza prin intermediul reţelelor de socializare toate fotografiile indecente și videoclipul realizat în seara precedentă prin înregistrarea apelului video, dacă nu se va deplasa la domiciliul acestuia pentru a întreţine relaţii sexuale.
 
Ulterior, persoana vătămată s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Constanţa, unde a formulat plângere în legătură cu aspectele descrise mai sus, sens în care s-a procedat la realizarea unei prinderi în flagrant.
 
Astfel, pe baza indicaţiilor pe care inculpatul i le-a comunicat prin intermediul telefonului mobil, persoana vătămată (…), însoţită de lucrătorii de poliţie, s-a deplasat în zona Gării CFR Constanţa, apoi în zona blocului (…). După circa cinci minute, din scara (…) a blocului (…) a apărut un bărbat de circa 35-40 ani, solid, care i-a făcut persoanei vătămate semn cu capul, astfel că aceasta l-a urmat în scara blocului. În interiorul blocului a fost identificat inculpatul (…), care a declarat că se află acolo pentru a discuta cu persoana vătămată despre niște poze în care apare aceasta.
 
Din declaraţia persoanei vătămate reiese că în momentul în care a intrat în scara blocului, inculpatul a întrebat-o dacă vrea să întreţină relaţii sexuale cu el, însă aceasta a refuzat, cerându-i să șteargă imaginile.  
 
Sursa text: rolii.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii