Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel Constanța, răspuns la pretențiile lui Chițac de la Mazăre

ro

16 Jun, 2022 00:00 1818 Marime text
  • Magistrații Curții au apreciat că este nefondat apelul declarat de municipalitate, prin primar, împotriva deciziei inițiale a Tribunalului Constanța, care hotărâse că acțiunea este prescrisă și a respins-o ca atare.
  • Este vorba despre dosarul 2515/118/2021, în care suma solicitată de noul primar al Constanței era de 4.712.592,40 de dolari, reprezentând prejudiciul calculat cu privire la cazul de retrocedare „Cocăneanu“.
 
Acțiunea prin care UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac ridicase pretenții de peste 4,7 milioane de dolari față de fostul primar Radu Mazăre și alți protagoniști ai Dosarului Retrocedărilor a fost respinsă la Curtea de Apel!
 
Magistrații Curții au apreciat că este nefondat apelul declarat de municipalitate, prin primar, împotriva deciziei inițiale a Tribunalului Constanța, care hotărâse că acțiunea este prescrisă și a respins-o ca atare.
 
Aceeași hotărâre, de respingere, a fost luată de Curtea de Apel și în legătură cu apelurile declarate de Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Răsvan Mircea Tudorache și Paraschiva Barbu, calea de atac a acestora vizând acordarea cheltuielilor de judecată.
 
Este vorba despre dosarul 2515/118/2021, în care suma solicitată de noul primar al Constanței era de 4.712.592,40 de dolari, reprezentând prejudiciul calculat cu privire la cazul de retrocedare „Cocăneanu“.
 
Amintim, în dosar, prin Hotărârea 3687/2021, Tribunalul Constanța, în completul Fond Civil 9, prezidat de magistratul Adriana Mihaela Vasile, a decis respingerea celor două acțiuni ale orașului, ca fiind prescrise.
 
Decizia Curții de Apel Constanța poate fi atacată în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dosarul Retrocedărilor
De la cine ar putea primi UAT Municipul Constanța peste 600.000 de euro! (MINUTA)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii